• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārskaitīti pirmie līdzekļi struktūrfondu līdzfinansētiem projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2004., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94609

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas Biznesa skolai - pirmajai starptautiska akreditācija

Vēl šajā numurā

06.10.2004., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pārskaitīti pirmie līdzekļi struktūrfondu līdzfinansētiem projektiem

Valsts kase kā struktūrfondu ieviešanas sistēmas maksājumu iestāde veikusi pirmo līdzekļu pārskaitījumu ES struktūrfondu līdzfinansētiem projektiem. Pirmo maksājumu – 732 tūkstošus latu – saņēmusi Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā nacionālā programma “Valsts pirmās šķiras autoceļu attīstība”. Atmaksa tika veikta par izpildītajiem būvdarbiem vairākos ceļu posmos.
“Šī ir nozīmīga diena Latvijai, jo pirmo reizi pēc līdzekļu pārskaitījuma saņemšanas jau par padarītajiem darbiem ir pabeigts pilns ES struktūrfondu apguves cikls, kā rezultātā mūsu valsts būs sakārtojusi vairākus nozīmīgus infrastruktūras objektus, savukārt uzņēmējiem katrs šāds pasūtījums ir papildu stimuls attīstībai,” ir pārliecināts finanšu ministrs Oskars Spurdziņš.
Maksājuma uzdevumu Valsts kasē kā ERAF ieviešanas otrā līmeņa starpniekinstitūcija iesniedza Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA). CFLA veic projektu uzraudzību, arī finanšu kontroles, pārbauda struktūrfondu līdzekļu atmaksas pieprasījumus, sagatavo izdevumu deklarācijas, nodrošina līdzekļu atmaksu saņēmējiem un veic izmantotā finansējuma uzskaiti.
Valsts kase kā maksājumu iestāde pirms maksājumu veikšanas pārliecinās, vai pieprasītie izdevumi ir pareizi, pamatoti ar pārbaudāmiem attaisnojošajiem dokumentiem un vai izpildīti visi nepieciešamie nosacījumi.
Par Nacionālās programmas “Valsts pirmās šķiras autoceļu attīstība” ieviešanu ir atbildīga Satiksmes ministrija.
Eiropas Reģionālās attīstības fonds ir viens no galvenajiem Eiropas Savienības reģionālās politikas īstenošanas instrumentiem. ERAF mērķis ir sniegt atbalstu reģionālo atšķirību izlīdzināšanai, piedaloties atpalikušo reģionu attīstības veicināšanā un strukturālā izlīdzināšanā.

Pēc FM informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!