• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas deputāta Roberta Zīles uzstāšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2004., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94612

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2004.gada 6.oktobra sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

06.10.2004., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas deputāta Roberta Zīles uzstāšanos

Trešdien, 6.oktobrī, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Roberts Zīle pirmais no Latvijas deputātiem EP Transporta un tūrisma komitejā ziņos par EP un Padomes regulas projektu “Par kompensācijām līgumisko kvalitātes prasību nepildīšanas gadījumā kravas pārvadājumos pa dzelzceļu”. Šī regula ir viens no četriem tiesību aktiem, kas veido tā saucamo dzelzceļa liberalizācijas trešo paketi. Regulas ietekme uz uzņēmējdarbību dzelzceļa pārvadājumos, pēc ekspertu aplēsēm, sniedzas pat līdz vienam miljardam eiro. R.Zīle ir pirmais no Latviju pārstāvošajiem deputātiem, kas EP komitejā gatavo ziņojumu par visai ES saistošas regulas projektu. R.Zīle ir vienīgais nozīmētais ziņotājs no jaunajām dalībvalstīm EP Transporta un tūrisma komitejā, arī citās komitejās tikai nedaudziem jauno ES dalībvalstu deputātiem uzticēts sagatavot ziņojumus par topošajiem tiesību aktiem.
Transporta un tūrisma komitejā apspriežamais Eiropas Komisijas sagatavotais likumprojekts ir pretrunīgs un diskutabls. Tajā nav ņemtas vērā arī jauno ES dalībvalstu, tostarp Latvijas, intereses. “Šādā veidā šī regula vai nu vispār tiks noraidīta, vai tā tiks būtiski pārveidota,” savu viedokli pauda R.Zīle. “Ir jāliek Eiropas Komisijai saprast, ka pēc 1.maija ES ir paplašinājusies un jaunajās dalībvalstīs pastāv atšķirīga situācija, un tā nedrīkst šūt vienu uzvalku visiem, to vispirms rūpīgi nepielaikojot. Pozitīvi ir tas, ka tieši man ir iespēja ietekmēt EP viedokli šajā jautājumā, citādi būtu mazas iespējas panākt arī jaunajām dalībvalstīm atbilstošu lēmumu. Latvijai šis jautājums ir īpaši būtisks, ņemot vērā milzīgo dzelzceļa industrijas lomu Latvijas ekonomikā,” uzsver EP deputāts.
Transporta komitejā izskatāmie tiesību akti atšķirībā no ārlietu vai drošības jautājumiem ir tie, kurus Eiropadome nevar pieņemt bez EP koplēmuma, respektīvi, ja EP šo regulas projektu noraida, tas nestāsies spēkā pat tad, ja dalībvalstu valdības to vēlēsies apstiprināt.

Ilze Viņķele,

EP deputāta Roberta Zīles palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!