• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bādenes-Virtembergas federālās zemes delegācijas vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2004., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94625

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Beļģijas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Vēl šajā numurā

06.10.2004., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bādenes–Virtembergas federālās zemes delegācijas vizīti

4.oktobrī ekonomikas ministrs Juris Lujāns tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas (VFR) federālās zemes Bādenes–Virtembergas ekonomikas ministru Ernstu Pfisteru.
Tikšanās laikā puses pārrunāja jau esošās sadarbības aspektus un apsvēra jaunas sadarbības iespējas.
Bādenes–Virtembergas ekonomikas ministrs E.Pfisters atzīmēja, ka “Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā būs spēcīgs katalizators abu pušu sadarbībai”. Ministrs uzsvēra, ka abu pušu sadarbībā vērojama stabila attīstība. Kā rādītāju var minēt to, ka Bādenes–Virtembergas tirdzniecības apjoms ar Latviju kopš 1996.gada ir palielinājies četras reizes. Nozīmīga loma abu valstu sadarbības veicināšanā ir tiešā avioreisa no Rīgas uz Štutgarti atklāšana. E.Pfisters norādīja uz Latvijas īpašo ģeofizisko stāvokli, raksturojot to kā “vārtus uz austrumiem”. Arī Latvijas ekonomikas ministrs J.Lujāns atzina, ka “Latvija ir labs placdarms turpmākai sadarbībai ar Krieviju, Baltkrieviju un citām austrumu zemēm. Latvija veidojas par Baltijas jūras valstu ekonomisko un finanšu pakalpojumu centru”.
Tikšanās laikā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora vietnieks A.Ozols iepazīstināja Bādenes–Virtembergas delegācijas dalībniekus ar LIAA darbību, kā arī uzsvēra Latvijas labvēlīgo uzņēmējdarbības vidi – ģeogrāfisko stāvokli, neaizsalstošās ostas, kā arī dzelzceļa un autoceļu satiksmi ar Krieviju.
Tikšanās nobeigumā puses vienojās par informācijas un pieredzes apmaiņu, kā arī sadarbības veicināšanu šādās jomās: apkārtējās vides aizsardzībā; transfera jomā, integrējot pētniecības rezultātus tirgus apritē; izglītības sistēmas izlīdzināšanā, īpaši, arodizglītības virzienā; mazās un vidējās uzņēmējdarbības attīstības veicināšanā un tūrisma jomā. Latvijas sadarbība ar Bādenes–Virtembergas federālo zemi sākās jau 1991.gadā. Vislielākās investīcijas Latvijas apstrādes rūpniecībā kopš 2000.gada ir no Vācijas. Visvairāk tiek investēts kokapstrādē un pārtikas rūpniecībā. Šobrīd Latvijā veiksmīgi darbojas 900 vācu uzņēmumu.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!