• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ekvadoras vēstnieka iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2004., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94628

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka Kiprā akreditāciju

Vēl šajā numurā

06.10.2004., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ekvadoras vēstnieka iepazīšanās vizīti

Pie Saeimas priekšsēdētājas biedra

Otrdien, 5.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andris Ārgalis tikās ar Ekvadoras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Karlosu Hativu-Naranho, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Tikšanās sākumā Saeimas priekšsēdētājas biedrs A.Ārgalis sveica Ekvadoras vēstnieku K.Hativu-Naranho jaunajā amatā un izteica cerību par labvēlīgo un konstruktīvo abu valstu attiecību padziļināšanos nākotnē, īpaši par sadarbību kultūras, tūrisma un tirdzniecības jomā. A.Ārgalis viesi informēja, ka līdz ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) mūsu valsts savu ārpolitiku attiecībās ar Ekvadoru un citām Latīņamerikas valstīm veido, pamatojoties arī uz ES nostādnēm un politikas prioritātēm šajā reģionā. Viņš arī apliecināja, ka Latvija seko līdzi demokrātisko procesu attīstībai Ekvadorā, atbalstot prezidenta un valdības centienus nostiprināt valstisko institūciju un likumu varu valstī.
Pārrunājot abu valstu parlamentārās sadarbības iespējas, Saeimas priekšsēdētājas biedrs pastāstīja par Saeimā izveidoto Latvijas un Ekvadoras parlamentu sadarbības grupu. Savukārt K.Hativa-Naranho informēja, ka Ekvadoras un Latvijas parlamentārās sadarbības grupa tiks nodibināta jau tuvākajā laikā, un pauda pārliecību, ka šie kontakti veicinās izpratni un palīdzēs nodrošināt viedokļu apmaiņu par abās valstīs notiekošajiem procesiem.
Tikšanās noslēgumā A.Ārgalis un K.Hativa-Naranho bija vienisprātis, ka arī Ekvadoras Goda konsulāta Rīgā darba uzsākšana sekmēs abu valstu attiecību padziļināšanos.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!