• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ne vienmēr skaidri zinām, ko liekam pusdienu galdā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2004., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94706

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Probācijas dienestam apritējis pirmais gads

Vēl šajā numurā

07.10.2004., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ne vienmēr skaidri zinām, ko liekam pusdienu galdā

Piecos no pārbaudītajiem 42 pārtikas paraugiem, ko Pārtikas un veterinārā dienesta inspektori noņēma ģenētiski modificēto organismu (ĢMO) kontroles programmas ietvaros, atklāts, ka ĢMO līmenis ir virs pieciem procentiem.
Eiropas Savienībā šāds ĢMO līmenis pārtikas produktos ir atļauts, taču tādā gadījumā tas jānorāda produkta marķējumā, kas šajā gadījumā nav izdarīts, situāciju skaidro Pārtikas un veterinārā dienesta Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.
Kopumā ģenētiski modificētu organismu kontroles programmas ietvaros noņemti 108 pārtikas paraugi, taču pagaidām no tiem izmeklēti 42.
Līdz šim ģenētiski modificētie organismi, kas pārsniedz piecu procentu līmeni, atklāti divos Polijā ražotas šokolādes paraugos un trijos Nīderlandes sojas proteīna paraugos, kas tiek izmantoti gaļas produktu ražošanā. Šīs produkcijas atlikumu izplatīšana ir apturēta līdz brīdim, kamēr produkti tiks pārmarķēti, norādot, ka tie satur ĢMO virs pieciem procentiem.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!