• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iniciatīva "Turies pie augļiem un dārzeņiem!" turpinās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2004., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mediķu algām vajadzētu vēl 90 miljonus latu

Vēl šajā numurā

07.10.2004., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iniciatīva “Turies pie augļiem un dārzeņiem!” turpinās

TOMATI.PNG (96548 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

13.septembrī sāktās 2004.gada veselīgu produktu izvēles veicināšanas iniciatīvas “Turies pie augļiem un dārzeņiem!” pasākumi pašlaik norisinās sabiedriskās ēdināšanas iestādēs. Iniciatīvas mērķis ir izglītot patērētājus veselīgas pārtikas izvēlē, rosinot sabiedrībā diskusiju par uztura prioritātēm un problēmām. Tiek arī pētīti Latvijas iedzīvotāju pārtikas izvēles kritēriji, iegādājoties augļus un dārzeņus. Savukārt Rīgas pilsētvidē un reģionos izvietotie plakāti mudina izvēlēties veselīgu uzturu.
11.oktobrī tiks sāktas akcijas lielveikalos, kur augļiem un dārzeņiem ne vien būs ierādīta redzamāka vieta, bet arī būs pieejama informācija par to nozīmīgumu uzturā. Papildu informāciju interesentiem labprāt sniegs maskās tērpti eksperti “Bumbieris” un “Gurķis”. Akcijas tiks rīkotas sadarbībā ar “RIMI Latvija”, “Sky Baltija”, “Elvi grupa”, “Kesko Food” un citiem aktīvākajiem tirgotājiem, kam rūp plaša sortimenta nodrošināšana saviem pircējiem.
Ir apkopoti pirmie iedzīvotāju aptaujas rezultāti. Tie liecina, ka galvenie iemesli, kādēļ patērētāji nepietiekami iegādājas un patērē augļus un dārzeņus, ir ierobežotās izvēles iespējas (tā atbildējuši 4 procenti respondentu), ideju trūkums ēdienu gatavošanā (4 procenti) un dārdzība (36 procenti), bet teju puse (47 procenti) aptaujāto konkrētu iemeslu nespēj minēt. Savukārt priecē fakts, ka 18 procenti augļu un dārzeņu lietotāju lauku un dārzu veltes savā ēdienkartē iekļauj, jo uzskata tās par veselīgām, 22 procentiem augļi un dārzeņi garšo, pieci procenti respondentu tos uzskata par diētiskiem, bet četri procenti aptaujas dalībnieku ar tiem remdē izsalkumu ēdienreižu starplaikos.
Iniciatīvas rīkotāji ir gandarīti, ka pasākumu kopums izrādījies ne vien informējošs, bet arī sadarbību veicinošs. Atklāšanas pasākumā cits citu “atrada” vairāki augļu un dārzeņu audzētāji un tirgotāji, savu dalību pieteica vēl viens ēdināšanas uzņēmums no Rīgas, un cerams, ka veiksmīga sadarbība izveidosies starp Latvijas viesnīcu un restorānu asociāciju un SIA “Lienama Alūksne”, kas nodarbojas ar augļkopību.
Veselīgu produktu izvēles veicināšanas iniciatīvas “Turies pie augļiem un dārzeņiem!” organizēšanā līdzdarbojas asociācija “Latvijas dārznieks”, Latvijas Augļkopju asociācija un Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts.

Ieva Jaunozola,

Veselīgu produktu izvēles veicināšanas iniciatīvas “Turies pie augļiem un dārzeņiem!” publicitātes koordinatore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!