• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 5. oktobra noteikumi Nr. 830 "Maksātnespējīgo darba devēju darbinieku prasījumu iesniegšanas, izskatīšanas un apmierināšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2004., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94733

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.834

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 16.septembra noteikumos Nr.521 "Klasifikācijas, kvalitātes un marķējuma prasības piena produktiem, saliktiem piena produktiem un piena produktu izstrādājumiem"

Vēl šajā numurā

08.10.2004., Nr. 160

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 830

Pieņemts: 05.10.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.830

Rīgā 2004.gada 5.oktobrī (prot. Nr.58 27.§)

Maksātnespējīgo darba devēju darbinieku prasījumu iesniegšanas, izskatīšanas un apmierināšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar likuma “Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā” 10.panta otro daļu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā maksātnespējīgo darba devēju administratori (turpmāk — administrators) iesniedz valsts aģentūrā “Maksātnespējas administrācija” (turpmāk — Maksātnespējas administrācija) pieteikumus naudas līdzekļu piešķiršanai no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem maksātnespējīgo darba devēju darbinieku prasījumu apmierināšanai, un minēto pieteikumu izskatīšanas un apmierināšanas kārtību.

2. Administrators Maksātnespējas administrācijā iesniedz šādus dokumentus (vai norāda, kad dokumenti iesniegti Maksātnespējas administrācijā):

2.1. aizpildītu administratora pieteikuma veidlapu (atbilstoši prasījumu veidam) (veidlapu paraugi — 1., 2. un 3.pielikumā);

2.2. to darbinieku sarakstu, kuru prasījumi ir apmierināmi (atbilstoši prasījumu veidam) (veidlapu paraugi — 4., 5. un 6.pielikumā);

2.3. Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas vai tās struktūrvienību izrakstus (kopijas) no ekspertīzes akta par darbspēju noteikšanu procentos, ja tiek pieprasīti naudas līdzekļi, lai apmierinātu darbinieku prasījumus par kaitējuma atlīdzību;

2.4. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras izziņu par to, vai darbiniekam arodslimības konstatēšanas brīdī (ja arodslimība konstatēta pēc 1997.gada 1.janvāra) ir bijis apdrošinātās personas statuss atbilstoši likumam “Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām”;

2.5. tiesas sprieduma norakstu par maksātnespējas pasludināšanu;

2.6. tās kreditoru sapulces protokolu (kopiju), kurā pieņemts lēmums par maksātnespējas risinājuma pieņemšanu un atzīto nenodrošināto kreditoru saraksta apstiprināšanu;

2.7. atzīto nenodrošināto kreditoru sarakstu (kopiju);

2.8. tās kreditoru sapulces protokolu (kopiju), kurā pieņemts lēmums, kas paredz Maksātnespējas administrācijas izmaksāto vai izmaksājamo summu atmaksāšanu, ja par maksātnespējas stāvokļa risinājumu tiek apstiprināts mierizlīgums vai sanācija;

2.9. darbinieku prasījumu iesniegumus (kopijas).

3. Maksātnespējas administrācijai ir tiesības pieprasīt un saņemt no administratora arī citu informāciju, kas apliecina darbinieku prasījumu un to apmēru pamatotību.

4. Administrators ir atbildīgs par pieteikumā norādīto ziņu (personu datu, summu, maksājumu periodu, darba tiesisko attiecību periodu, rekvizītu) patiesumu un apliecina to ar parakstu.

5. Maksātnespējas administrācija, pamatojoties uz administratora pieteikumu un tam pievienotajiem dokumentiem, mēneša laikā pēc visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas lemj par naudas līdzekļu piešķiršanu maksātnespējīgā darba devēja darbinieku prasījumu apmierināšanai, un Maksātnespējas administrācijas direktors izdod attiecīgu rīkojumu.

6. Administrators organizē un nodrošina darbinieku prasījumu apmierināšanai piešķirto naudas līdzekļu izmaksu darbiniekiem. Administratoram nav tiesību darbinieku prasījumu apmierināšanai saņemtos naudas līdzekļus izmantot citiem mērķiem.

7. Piešķirtos naudas līdzekļus administrators izmaksā darbiniekiem iespējami īsākā laikposmā, bet ne vēlāk kā divu mēnešu laikā no Maksātnespējas administrācijas direktora rīkojuma (turpmāk — rīkojums) izdošanas.

8. Ja šo noteikumu 7.punktā minētajā laikposmā maksātnespējīgā darba devēja darbinieki nav ieradušies saņemt viņiem piešķirtās naudas summas un tāpēc visas naudas summas nav izmaksātas, administratora pienākums ir noslēgt ar kredītiestādi līgumu par darbinieku prasījumu apmierināšanai piešķirto neizmaksāto naudas līdzekļu deponēšanu šajā kredītiestādē.

9. Administrators triju nedēļu laikā no rīkojuma izdošanas dienas informē Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru un Valsts ieņēmumu dienestu par Maksātnespējas administrācijas piešķirtajiem naudas līdzekļiem darbinieku prasījumu apmierināšanai, iesniedzot minētajās institūcijās to darbinieku sarakstu, par kuriem ir samaksātas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

10. Pēc maksātnespējīgā darba devēja darbinieku prasījumu apmierināšanas atbilstoši Maksātnespējas administrācijas pieņemtajam lēmumam un piešķirtajiem naudas līdzekļiem administrators 10 nedēļu laikā no rīkojuma izdošanas dienas, bet ne vēlāk kā nedēļu pirms kreditoru noslēguma sapulces sasaukšanas iesniedz Maksātnespējas administrācijā pārskatu (saskaņā ar Maksātnespējas administrācijas noteiktu paraugu) par piešķirto naudas līdzekļu izmaksu.

11. Ja no piešķirtajiem līdzekļiem darbinieku prasījumu apmierināšanai tiek ieturētas saskaņā ar izpildu dokumentiem piedzenamās summas, administrators iesniedz Maksātnespējas administrācijā izpildu dokumentu kopijas kopā ar šo noteikumu 10.punktā minēto pārskatu.

12. Administratora pienākums ir pēc Maksātnespējas administrācijas pieprasījuma informēt to par maksātnespējas procesa gaitu, Maksātnespējas administrācijas kā kreditora tiesību īstenošanas iespējām un Maksātnespējas administrācijas iespējām atgūt darbinieku prasījumu apmierināšanai izmaksātos naudas līdzekļus.

13. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2002.gada 23.decembra noteikumus Nr.556 “Maksātnespējīgo darba devēju darbinieku prasījumu iesniegšanas, izskatīšanas un apmierināšanas kārtība” (Latvijas Vēstnesis, 2002, 190.nr.).

Ministru prezidents I.Emsis

Tieslietu ministre V.Muižniece

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 9.oktobri.

 

 

0101-830.PNG (122650 bytes)

0102-830.PNG (121083 bytes)

 

0201-830.PNG (131434 bytes)

0202-830.PNG (143326 bytes)

0203-830.PNG (27501 bytes)

 

 

0301-830.PNG (116802 bytes)

0302-830.PNG (131725 bytes)

 

04-830.PNG (85446 bytes)

 

05-830.PNG (59253 bytes)

 

06-830.PNG (50126 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!