• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Vācijas sadarbību Latvijas aizsardzības sistēmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2004., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94777

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka Bosnijā un Hercegovinā akreditāciju

Vēl šajā numurā

08.10.2004., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Vācijas sadarbību Latvijas aizsardzības sistēmā

Vakar, 7.oktobrī, Vācijas Federatīvās Republikas Aizsardzības ministrijas parlamentārais valsts sekretārs Hanss Georgs Vāgners un delegācija tikās ar Latvijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Edgaru Rinkēviču un Nacionālo bruņoto spēku komandieri viceadmirāli Gaidi Andreju Zeibotu. Triju Baltijas valstu iepazīšanās vizītes ietvaros H.G.Vāgneram bija sarunas ar Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāju Juri Dalbiņu un Ārlietu ministrijas pārstāvjiem.
Tiekoties ar valsts sekretāru, Vācijas parlamentārais valsts sekretārs uzsvēra, ka sadarbība jau noris veiksmīgi un tā jāturpina vēl plašāka un daudzpusīgāka. Arī Vācijas bruņotajos spēkos uzsākta pārstrukturizācija, un šābrīža prioritāte ir noteikt jaunos bruņoto spēku uzdevumus. Paredzams, ka tie būtu orientēti uz krīžu novēršanas un stabilizācijas vienībām.
“Visus šos gadus, kopš sākām veidot bruņotos spēkus, Vācija ir bijusi neatsverams palīgs to izveidē. Viens no turpmākās valstu divpusējās sadarbības veidiem būtu pieredzes un viedokļu apmaiņa, kā arī sadarbība Afganistānas un Irākas drošības spēku apmācībā nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas jomā,” uzsvēra E.Rinkēvičs. Vācija un Latvija, ņemot vērā ievērojamo pieredzi, ir izteikušas vēlmi apmācīt sapierus nesprāgušas munīcijas neitralizēšanā, un sadarbība starp valstīm šajā jomā nestu ieguldījumu reģionu stabilizācijā.
Tikšanās laikā spriests arī par Eiropas Savienības kaujas grupu izveidošanu un divpusējo sadarbību militārajos jautājumos, kā arī situāciju Kaukāza reģionā un starptautisko misiju aspektiem Balkānos, Irākā un Afganistānā. Vācija devusi nozīmīgu atbalstu Latvijas bruņoto spēku pārstāvju apmācībā, Vācijā dažādās mācību iestādēs mācījušies aptuveni 300 Latvijas karavīru gan Bundesvēra kara skolās, gan virsnieku studijās Ģenerālštāba akadēmijā.

Aizsardzības ministrijas preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!