• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rekordliels naturalizēties gribētāju skaits. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2004., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94867

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rudenīgie iemesli cenu kāpumam

Vēl šajā numurā

12.10.2004., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rekordliels naturalizēties gribētāju skaits

Septembrī Naturalizācijas pārvaldes (NP) reģionālajās nodaļās saņemti 2112 naturalizācijas iesniegumi. Tas ir vislielākais mēnesī saņemto iesniegumu skaits visos 10 pārvaldes pastāvēšanas gados.
Pārvaldes apkopotie statistikas dati liecina par naturalizācijas tempa pieaugumu, skaidro NP preses sekretāre Līga Lukšo, norādot, ka pieaugums vērojams visa gada garumā. Pat vasarā, kas tradicionāli ir “klusāks” periods, bija vērojama augstāka iedzīvotāju aktivitāte nekā citkārt. Salīdzinot ar iesniegumu skaitu 2003.gada vasarā, šogad tas bija divarpus reizes lielāks.
Šā gada deviņos mēnešos NP reģionālajās nodaļās saņemti 14 789 iesniegumi, kas ir par trīsarpus tūkstošiem vairāk nekā visā 2003.gadā kopā. Atskatoties uz iepriekšējiem gadiem, lielākā iedzīvotāju aktivitāte bija vērojama 1999.gadā, kad krasu iesniegumu skaita palielināšanos izraisīja “naturalizācijas logu” atcelšana Pilsonības likumā, atgādina NP pārstāve.
Šogad palielinājusies arī iedzīvotāju interese iesniegt iesniegumus par Latvijā pēc 1991.gada 21. augusta dzimuša bezvalstnieku vai nepilsoņu bērna atzīšanu par Latvijas pilsoni. Septembrī saņemti 174 iesniegumi. Šogad vidēji mēnesī tiek iesniegti 200 iesniegumi; salīdzinājumam: 2003.gadā vidēji mēnesī saņemti 30 iesniegumi, 2002.gadā – 21.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!