• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 5. oktobra noteikumi Nr. 842 "Vecāko amatpersonu sanāksmes Eiropas Savienības jautājumos nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2004., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94917

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.843

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 16.septembra noteikumos Nr.528 "Izglītības un zinātnes ministrijas nolikums"

Vēl šajā numurā

13.10.2004., Nr. 162

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 842

Pieņemts: 05.10.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.842

Rīgā 2004.gada 5.oktobrī (prot. Nr.58 39.§)

Vecāko amatpersonu sanāksmes Eiropas Savienības jautājumos nolikums

Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 13.pantu

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Vecāko amatpersonu sanāksme Eiropas Savienības jautājumos (turpmāk — sanāksme) ir koordinējoša valsts institūcija, kas nodrošina valsts pārvaldes iestāžu sadarbību jautājumos, kas saistīti ar Latvijas Republikas dalību Eiropas Savienībā.

2. Sanāksmei ir šādi uzdevumi:

2.1. izskatīt priekšlikumus par Latvijas prioritātēm saistībā ar tās dalību Eiropas Savienībā;

2.2. izskatīt priekšlikumus par vienotas, ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā saistītas valsts politikas īstenošanu;

2.3. vienoties par kopīgiem risinājumiem attiecībā uz valsts pārvaldes iestāžu pārstāvju praktisko darbību Eiropas Savienības institūcijās;

2.4. vienoties par uzdevumu sadali atbilstoši valsts pārvaldes iestādes kompetencei, par darbības koordināciju vai citiem strīdus gadījumiem starp valsts pārvaldes iestādēm jautājumos, kas saistīti ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā, tajā skaitā par Latvijas nacionālo pozīciju attiecībā uz Eiropas Savienības tiesību aktu projektiem, to pieņemšanu un ieviešanu, par pārstāvību Eiropas Savienības institūcijās, kā arī par Latvijas nostāju attiecībā uz Eiropas Kopienu Tiesā izskatāmajām lietām;

2.5. koordinēt valsts pārvaldes iestādēm noteikto uzdevumu izpildi, kas saistīti ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā;

2.6. izskatīt un sagatavot priekšlikumus par tiesību aktu projektu izstrādi, ja valsts pārvaldes iestādēm radušās domstarpības jautājumos, kas saistīti ar Eiropas Savienības tiesību aktu ieviešanu;

2.7. vienoties par tulkojamo dokumentu apjomu, ko katra ministrija var pieteikt Tulkošanas un terminoloģijas centrā;

2.8. apstiprināt Eiropas Savienības dalībvalstu neliela apjoma mērķsadarbības (Twinning Light) projektu pieteikumus.

II. Sanāksmes sastāvs un darbība

3. Pēc attiecīgās valsts pārvaldes iestādes priekšlikuma sanāksmes sastāvā ar balsstiesībām iekļauj pa vienam pārstāvim no katras ministrijas (izņemot Ārlietu ministriju, kuru pārstāv Eiropas Savienības koordinācijas departamenta direktors un vēl viena amatpersona), pārstāvi no īpašu uzdevumu ministra sekretariāta (valsts sekretāra vietnieku vai citu amatpersonu), kā arī pa pārstāvim no Latvijas Bankas, Ministru prezidenta biedra biroja un Valsts kancelejas Eiropas lietu biroja (turpmāk — Eiropas lietu birojs), kurš attiecīgajā valsts pārvaldes iestādē ir atbildīgs par Eiropas Savienības lietām (turpmāk — vecākā amatpersona Eiropas Savienības jautājumos). Attiecīgā pārstāvja prombūtnes laikā valsts pārvaldes iestādes intereses pārstāv vecākās amatpersonas Eiropas Savienības jautājumos vietnieks, bet pārstāvja un viņa vietnieka prombūtnes laikā — atbilstoši pilnvarots valsts pārvaldes iestādes pārstāvis.

4. Sanāksmes personālsastāvu pēc sanāksmes priekšsēdētāja ierosinājuma apstiprina Ministru prezidents.

5. Sanāksmē ar padomdevēja tiesībām var piedalīties Saeimas Eiropas lietu komisijas, Valsts kancelejas Informācijas sabiedrības biroja, Tulkošanas un terminoloģijas centra, Nacionālās radio un televīzijas padomes, Valsts kontroles, Prokuratūras, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji.

6. Sanāksmes priekšsēdētājs ir Eiropas lietu biroja vadītājs. Sanāksmes priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa funkcijas pilda Eiropas lietu biroja vadītāja pienākumu izpildītājs.

7. Sanāksmes darbu materiāltehniski nodrošina Eiropas lietu birojs (nosūta attiecīgos materiālus, protokolē sanāksmes sēdes, sagatavo sēdes darba kārtību un protokolu projektus).

III. Sanāksmes sēdes, to sagatavošana un norise

8. Sanāksmes sēdes parasti notiek reizi nedēļā. Sanāksmes sēdes laiku, vietu un darba kārtību nosaka sanāksmes priekšsēdētājs.

9. Katra sanāksmē pārstāvētā valsts pārvaldes iestāde ir tiesīga uzaicināt piedalīties sēdē speciālistus, kuru kompetencē ir izskatāmie jautājumi.

10. Sēdi vada sanāksmes priekšsēdētājs.

11. Jautājumus sanāksmes sēdes darba kārtībā iekļauj pēc sanāksmes priekšsēdētāja vai tās dalībnieka pieprasījuma.

12. Sanāksmes sēdei nepieciešamos materiālus iesniedz tā valsts pārvaldes iestāde, kuras kompetencē ir izskatāmais jautājums. Ne vēlāk kā divas darbdienas pirms sēdes attiecīgā valsts pārvaldes iestāde elektroniski nosūta sēdē izskatāmos materiālus Eiropas lietu birojam. Sanāksmes priekšsēdētāja apstiprināto darba kārtību un citus ar darba kārtību saistītos materiālus Eiropas lietu birojs elektroniski nosūta visiem sanāksmes dalībniekiem ne vēlāk kā vienu darbdienu pirms kārtējās sēdes, izņemot šo noteikumu 13. un 14.punktā noteiktos gadījumus.

13. Materiālus, kas saistīti ar Eiropas Savienības Ministru padomes sanāksmes un tās Pastāvīgo pārstāvju komitejas darbu, pēc saskaņošanas ar sanāksmes priekšsēdētāju drīkst nosūtīt ne vēlāk kā trīs stundas pirms sēdes sākuma.

14. Materiālus, kas attiecas uz Latvijas Republikas nostājas saskaņošanu saistībā ar Eiropas Komisijas formālo paziņojumu par pārkāpuma procedūru (Eiropas Kopienas dibināšanas līguma 226., 227. un 228.pants), atbildīgā valsts pārvaldes iestāde vismaz divas darbdienas pirms sēdes elektroniski nosūta Eiropas lietu birojam un līdzatbildīgajām valsts pārvaldes iestādēm.

15. Ja nepieciešams, sanāksmes priekšsēdētājs var sasaukt ārkārtas sēdi, par to paziņojot ne vēlāk kā divas darbdienas pirms sēdes. Sanāksmes priekšsēdētājs apstiprina arī ārkārtas sēdes darba kārtību. Ārkārtas sēdes darba kārtības materiālus Eiropas lietu birojs elektroniski nosūta sanāksmes dalībniekiem vienu darbdienu pirms ārkārtas sēdes.

IV. Sanāksmes lēmumi

16. Sanāksme ir lemttiesīga, ja tajā piedalās vismaz divas trešdaļas tās dalībnieku. Sanāksme lēmumus pieņem vienbalsīgi. Ja kādam sanāksmes dalībniekam par izskatāmo jautājumu ir atšķirīgs viedoklis, sanāksmes priekšsēdētājs vai valsts pārvaldes iestāde, kuras kompetencē ir attiecīgais jautājums, var ierosināt to izskatīt Ministru kabinetā.

17. Vecākā amatpersona Eiropas Savienības jautājumos atbilstoši pārstāvētās valsts pārvaldes iestādes kompetencei:

17.1. nodrošina sanāksmes lēmumu izpildi noteiktajos termiņos;

17.2. informē pārstāvētās valsts pārvaldes iestādes un tās padotībā esošo valsts pārvaldes iestāžu darbiniekus par sanāksmes lēmumiem;

17.3. informē Eiropas lietu biroju par sanāksmes lēmumu izpildi.

18. Ja sanāksmes sēdē nevar vienoties par kādu jautājumu, ieinteresētā valsts pārvaldes iestāde izstrādā atbilstošu dokumenta projektu un noteiktā kārtībā iesniedz to Ministru kabinetā.

19. Sanāksmes sēdes protokolē. Protokolā norāda darba kārtību, personas, kuras piedalījušās sēdē un izteikušās par attiecīgo jautājumu, pieņemtos lēmumus un precīzi formulētus uzdevumus.

20. Eiropas lietu birojs sēdes protokola projektu vienas darbdienas laikā elektroniski nosūta visiem sanāksmes dalībniekiem. Sanāksmes dalībniekiem nākamās darbdienas laikā ir tiesības izteikt pamatotus iebildumus pret protokola projektu. Saskaņoto protokolu paraksta sēdes priekšsēdētājs. Eiropas lietu birojs divu darbdienu laikā pēc sanāksmes sēdes to ievieto Ministru kabineta mājas lapā internetā un elektroniski nosūta visiem sanāksmes dalībniekiem.

V. Noslēguma jautājums

21. Atzīt par spēku zaudējušiem:

21.1. Ministru kabineta 2003.gada 20.maija noteikumus Nr.267 “Vecāko amatpersonu sanāksmes Eiropas integrācijas jautājumos nolikums” (Latvijas Vēstnesis, 2003, 77.nr.; 2004, 94.nr.);

21.2. Ministru kabineta 2003.gada 20.maija noteikumus Nr.268 “Eiropas integrācijas padomes nolikums” (Latvijas Vēstnesis, 2003, 77.nr.; 2004, 94.nr.).

Ministru prezidents I.Emsis

Tieslietu ministre V.Muižniece

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 14.oktobri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!