• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas deputātu viedokli sakarā ar Eiropas Komisijas tieslietu komisāra amata kandidāta izteikumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2004., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94942

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par adrešu salāgošanu līdz pašvaldību vēlēšanām

Vēl šajā numurā

13.10.2004., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas deputātu viedokli sakarā ar Eiropas Komisijas tieslietu komisāra amata kandidāta izteikumiem

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Roberts Zīle Eiropas tieslietu komisāra kandidāta Roko Butiljones nostāju jautājumā par nepilsoņu tiesībām piedalīties pašvaldību vēlēšanās vērtē kā klaju iejaukšanos Latvijas iekšpolitikā. R.Butiljone noklausīšanās laikā EP, sniedzot atbildi uz deputātes Tatjanas Ždanokas jautājumu par iespējām Latvijā piešķirt pašvaldību vēlēšanu tiesības nepilsoņiem, pauda apņēmību “šīs situācijas izvērtēšanu nodot Eiropas kopienu tiesai un… panākt visiem cilvēkiem, kas dzīvo Eiropā, …pilsonības dotās tiesības”.
R.Zīle uzsvēra, ka šis komisāra kanditāta politiskais paziņojums pēc būtības vērtējams kā visai klaja iejaukšanās ES dalībvalsts iekšējās lietās, kuru regulācija ir nacionālās kompetences jautājums. Latvijā tiek nodrošinātas ES tiesību aktos noteiktās ES pilsoņu tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās, līdz ar to R.Butiljones apgalvojums nopietni satrauc Latvijas nepromaskavisko partiju pārstāvjus EP. “Vienkāršākais skaidrojums komisāra kandidāta neapdomīgajiem izteikumiem būtu rodams iespējamās tulkojuma radītās jautājuma vai atbildes izpratnes grūtībās. Diemžēl fakts, ka Butiljones kungs nav ne paskaidrojis, ne atsaucis savu apgalvojumu, vedina domāt par nopietnākām problēmām – neizpratni par Eiropas Komisijas kompetenci un pilnvarām,” konstatēja R.Zīle.

 Ilze Viņķele, R. Zīles palīdze

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere, vakar, 12.oktobrī, ir nosūtījusi vēstuli nākamajam Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Barrozu, kurā deputāte vērš Borrozu uzmanību uz tieslietu komisāra amata kandidāta Roko Butiljones neapmierinošajām atbildēm uz jautājumiem par krievvalodīgo minoritāti Latvijā. Tas, pēc I.Vaideres domām, liecina par R.Butiljones nekompetenci un vājo izpratni par reālo situāciju Latvijā un vēsturisko attīstību mūsu valstī. I.Vaidere vēstulē arī norāda, ka R.Butiljones kandidatūra jāvērtē ļoti rūpīgi un nepieciešama īpaša uzmanība patiesās Latvijas situācijas atspoguļošanai, kur lielu ieguldījumu var sniegt tieši EP deputāti no Latvijas.

Sabīne Prohorova, TB/LNNK preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!