• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra apsveikumu Viļņas latviešu biedrībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2004., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94943

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra prasību saglabāt "eiro" lietošanu tulkotajos ES tiesību aktos

Vēl šajā numurā

13.10.2004., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra apsveikumu Viļņas latviešu biedrībai

Ārlietu ministrs Artis Pabriks nosūtījis apsveikuma vēstuli Viļņas latviešu biedrībai piecpadsmitajā dibināšanas dienā, kas svinīgi tika atzīmēta Viļņā 9.oktobrī.
Apsveikumā teikts:
“...No sirds apsveicu jūs kā lielāko latviešu biedrību Lietuvā 15. pastāvēšanas gadadienā. Šie 15 gadi ir bijuši tik nozīmīgi gan Latvijas, gan Lietuvas vēsturē, ka varam pamatoti lepoties ar sasniegto. Gan Latvijas, gan Lietuvas atgriešanos starptautiskajā brīvu un drošu valstu saimē sekmēja mūsu tautu vienotības gars, un tā stiprināšanā ir arī jūsu devums.
Lai arī skaitliski 3000 latviešu nav sevišķi daudz, tomēr jums visiem ir radi un draugi Lietuvā, kurus jūs uzrunājat kā savas dzimtās zemes vēstneši. Tā ir tā diplomātijas daļa, ko nevar paveikt Ārlietu ministrija ar visām tās misijām pasaulē – tautas diplomātija, kas runā no cilvēka uz cilvēku, no sirds uz sirdi. Viļņā un Akmenē, Palangā un Kauņā, Jonišķos un Mažeiķos – visur, kur darbojas latviešu biedrības, visur, kur ļaužu mājās skan latviešu valoda, jūs nesat vēsti par savu tēvu zemi un tās centieniem sargāt un attīstīt mūsu baltu kultūru un būvēt kopīgu rītdienu mainīgajā pasaulē...”
Biedrības piecpadsmit gadu jubilejas svinībās piedalījās Lietuvas valdības Mazākumtautību departamenta direktors Antans Petrausks, Latvijas vēstnieks Lietuvā Armands Gūtmanis un citi vēstniecības darbinieki, Akmenes, Sventājas, Jonišķu, Kauņas, Klaipēdas latviešu biedrību, kā arī citu Lietuvā dzīvojošo mazākumtautību biedrību pārstāvji.
Viļņas latviešu biedrība (līdz 1993.gadam Viļņas latviešu klubs) dibināta 1989.gadā, šobrīd tajā darbojas apmēram simt biedru.

Ārlietu ministrijas Preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!