• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par adrešu salāgošanu līdz pašvaldību vēlēšanām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2004., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94948

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par apaļkoku sortimentu tirdzniecības modeli valsts mežos

Vēl šajā numurā

13.10.2004., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par adrešu salāgošanu līdz pašvaldību vēlēšanām

Līdz 1.oktobrim precizētu informāciju par mājokļu adresēm Valsts adrešu reģistram un Iedzīvotāju reģistram bija nosūtījušas 5 no 7 lielajām pilsētām – Jelgava, Daugavpils, Liepāja, Ventspils un Rīga. Tā 7.oktobrī secinājusi pēc Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja iniciatīvas izveidotā darba grupa, kas, gatavojoties nākamā gada pašvaldību vēlēšanām, veic adrešu salāgošanu Valsts adrešu reģistrā, Iedzīvotāju reģistrā un pašvaldībās.
Uzklausot par adrešu salāgošanu atbildīgās institūcijas, CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars atzina, ka ierobežoto resursu dēļ, visdrīzāk, līdz nākamā gada martā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām adrešu salāgošanu pilnā apmērā pabeigt neizdosies.
Tajā pašā laikā CVK priekšsēdētājs uzsvēra, ka “ledus ir sakustējies” un atsevišķu valsts institūciju nespēja pabeigt adrešu salāgošanu līdz pašvaldību vēlēšanām nebūs par iemeslu tam, lai vēlētājiem būtu liegta iespēja piedalīties pašvaldību vēlēšanās.
Svarīgākais ir, lai Iedzīvotāju reģistrā būtu ziņas par to, ka vēlētājs ir reģistrēts attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā, jo arī vēlētāji, kuri mitinās adresēs, par kurām dažādos reģistros ir atšķirīgas ziņas, tiks iekļauti kādā no pašvaldībā izveidotajiem vēlēšanu iecirkņiem. Tāpat arī pašvaldību vēlēšanās ikviens vēlētājs, kurš adrešu nesakritības dēļ dažādos reģistros nesaņems paziņojumu par vēlēšanām vai nebūs iedalīts dzīvesvietai tuvākajā vēlēšanu iecirknī, vienas pašvaldības robežās noteiktu laiku pirms vēlēšanām varēs reģistrēties sev vēlamajā iecirknī.

CVK informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!