• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par plānoto aizņēmuma līgumu ar Eiropas Investīciju banku ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda projektu līdzfinansēšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2004., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94950

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts kancelejas atsevišķo funkciju auditu

Vēl šajā numurā

13.10.2004., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par plānoto aizņēmuma līgumu ar Eiropas Investīciju banku ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda projektu līdzfinansēšanai

Latvija plāno noslēgt aizņēmuma līgumu ar Eiropas Investīciju bankas (EIB) līdz 150 miljonu eiro apmērā Latvijas valsts budžeta līdzfinansējuma nodrošināšanai ES politikas instrumentu finansētajiem projektiem, kas tiks apstiprināti laikā no 2004. līdz 2006.gadam. Savukārt pašvaldībām, realizējot šāda veida projektus, būtu iespēja aizņemties nepieciešamos finanšu resursu no Valsts kases.
Pagājušajā nedēļā (6. un 7.oktobrī) Latvijā ieradās Eiropas Investīciju bankas pārstāvji, lai izvērtētu Latvijas plānotos ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda projektus un to ieviešanas procedūras, kā arī to projektu atbilstību bankas prioritātēm un atbalstāmajām nozarēm.
Eiropas Investīciju bankas aizdevuma nosacījumi Latvijai ir izdevīgi piedāvāto resursu cenas un iespējamā atmaksas termiņa ziņā (līdz pat 25 gadiem). Turklāt pēc līguma parakstīšanas par aizņēmuma neizlietoto daļu Latvijai nebūs jāmaksā saistību maksa, tādējādi neradot papildu izmaksas valsts parāda apkalpošanā.
Eiropas Investīciju banka sarunas ar Latviju par iespēju izsniegt bankas resursus sāka 2003.gada beigās. Pēc rūpīgas piedāvājuma analīzes Latvija akceptēja piedāvājumu, un sarunu procesa turpinājumam bija nepieciešama potenciālā aizņēmēja (t.i., Latvijas) rūpīga izvērtēšana, t.s. Due Diligence, kas norisinājās pagājušajā nedēļā. Vizītes laikā Eiropas Investīciju bankas pārstāvji tikās ar Finanšu ministrijas (kas veic vadošās iestādes funkcijas) Vides ministrijas, Satiksmes ministrijas, Ekonomikas ministrijas un Valsts kases speciālistiem.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!