• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības līdzekļu apgūšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2004., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94951

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Eiropas Savienības un Āzijas 5.sammitā

Vēl šajā numurā

13.10.2004., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības līdzekļu apgūšanu

Informācijas sabiedrības birojs (ISB) uzsver, ka Latvijā arvien aktīvāka kļūst ISB koordinēto Eiropas Savienības (ES) projektu līdzekļu apgūšana un mūsu valsts šajā ziņā sasniegusi vērā ņemamus panākumus. Šā gada 30.septembrī Luksemburgā notika Eiropas Komisijas “eContent” (“e-Saturs”) programmas vadības komitejas sēde. Programma “eContent” tika izveidota, lai sekmētu ES digitālās informācijas attīstību un izmantošanu, kā arī lai atbalstītu valodu daudzveidību informācijas sabiedrībā.
Programmas vadības komitejas sēdē prezentēti programmas ceturtās projektu pieteikuma kārtas projektu vērtēšanas rezultāti. No Latvijas šajā kārtā piedalījās 15 organizācijas desmit projektu pieteikumos (no Lietuvas – attiecīgi 10 un 9, no Igaunijas – 12 un 9). ISB pauž gandarījumu par to, ka tālākai apstiprināšanai no Latvijas iesniegtajiem projektiem izvirzīti divi projekti, kuros piedalās trīs mūsu valsts organizācijas. Galīgā izvēlēto projektu apstiprināšana un līgumu saskaņošana notiks šā gada oktobrī un novembrī.
Šajā sanāksmē arī prezentēti trešās projektu pieteikuma kārtas (pēc nepārtrauktās projektu iesniegšanas shēmas) iesniegto projektu pieteikumu vērtēšanas rezultāti. No Latvijas šajā kārtā piedalījās sešas organizācijas ar sešiem projektu pieteikumiem (no Lietuvas – 2 un 2, no Igaunijas – 12 un 8). ISB norāda, ka arī šajā kārtā Latvija sasniegusi vērā ņemamus rezultātus – tālākai apstiprināšanai izvirzīts viens projekts, kurā piedalās viena Latvijas organizācija (no Lietuvas – 0, no Igaunijas – 1 un 1). Arī šo izvēlēto projektu galīgā apstiprināšana un līgumu saskaņošana notiks šā gada oktobrī un novembrī.
Latviju šajā sanāksmē pārstāvēja Valsts kancelejas ISB vadītāja vietnieks Dainis Samsons un Finanšu ministrijas Informātikas departamenta direktors Jans Šlihte.
ISB atgādina, ka programma “e-Content” savu darbību izbeidz 2004.gadā un šīs vadības komitejas sēdē tika sniegta informācija par jauno programmu “e-Contentplus” (“e-Satursplus”) (2005.–2008.). Tā jau ir izskatīta Eiropas Parlamentā pirmajā lasījumā, un sagaidāms, ka tuvāko divu mēnešu laikā programma tiks apstiprināta galīgajā lasījumā. “e-Contentplus” dokumentu izstrāde tiks sākta jau šogad, un plānots, ka nākamā projektu pieteikumu kārta tiks izsludināta 2005.gada pavasarī. Paredzams, ka pastiprināta uzmanība jaunajā programmā tiks veltīta ģeogrāfiskajiem datiem un ar izglītību, kultūru un zinātni saistītam saturam.
“e-Contentplus” mērķis ir ES līmenī veicināt informācijas veidošanu un izplatīšanu, kā arī veicināt digitāla satura pieejamību un izmantošanu sabiedrībai aktuālās un interesējošās jomās. Šīs programmas mērķi saistīti ar dažādām darbības jomām:
1) veicināt digitālā satura pieejamību un izmantošanu;
2) veicināt digitālā satura kvalitātes uzlabošanu un labo praksi satura piegādātāju un lietotāju vidē, kā arī starp dažādām jomām;
3) pastiprināt sadarbību starp digitālā satura turētājiem un veicināt satura pieejamību.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!