• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas parlamentāriešu vizīti Latvijas Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2004., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95010

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlamenta deputātes Ineses Vaideres vēstule Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Durau Barrozo

Vēl šajā numurā

14.10.2004., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas parlamentāriešu vizīti Latvijas Saeimā

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā

7.oktobrī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars (LPP) un deputāti Aigars Kalvītis (TP), Visvaldis Skujiņš (ZZS) un Andris Tolmačovs (PCTVL) tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga Satiksmes, celtniecības un mājokļu lietu komisijas delegāciju.
Vācijas parlamentāriešu delegācijas vadītāja Renāte Blanka Saeimas deputātus informēja, ka Bundestāga deputāti ieradušies Latvijā, lai iepazītos ar satiksmes infrastruktūru Latvijā un apspriestu jautājumus, kas saistīti ar tās uzlabošanu starp Vāciju un Baltijas valstīm pēc to iestāšanās Eiropas Savienībā (ES).
Bundestāga deputāti interesējās par Latvijas ostām, un deputāts Aigars Kalvītis īsumā raksturoja trīs lielāko ostu Rīgā, Ventspilī un Liepājā darbību, uzsverot dažādu kravu pārkraušanas apjomu palielināšanos tajās. Bet kā ostu darbību un attīstību bremzējošu apstākli viņš atzīmēja Krievijas centienus bloķēt naftas transportu caur Ventspils ostu.
Runājot par mūsu valsts satiksmes infrastruktūru, deputāts A.Kalvītis uzsvēra Latvijas autoceļu neapmierinošo kvalitāti un norādīja, ka pilnīgai pārbūvei vai atjaunošanai atbilstoši standartiem ir nepieciešami lieli finanšu ieguldījumi. Viņš atzina, ka ar salīdzinoši nelielajiem nodokļu ieņēmumiem mūsu valsts iespēju robežās labā kārtībā var uzturēt tikai galvenos valsts nozīmes autoceļus, tāpēc šis jautājums nopietni risināms nākotnē.
Vēl Bundestāga Satiksmes, celtniecības un mājokļu lietu komisijas pārstāvji interesējās par situāciju mūsu valsts lauksaimniecības nozarē pēc Latvijas iestāšanās ES, un A.Kalvītis atbildēja, ka pēc neatkarības atgūšanas mūsu valsts lauksaimniecībā ir notikušas būtiskas izmaiņas – no zemes un īpašumu atdošanas to likumīgajiem īpašniekiem līdz pat modernu zemnieku saimniecību un lauksaimniecības produktu pārstrādes uzņēmumu izveidošanai, izmantojot ES dažādu struktūrfondu līdzekļus.

Saeimas Eiropas lietu komisijā

8.oktobrī Eiropas lietu komisijas pārstāvji tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga Satiksmes, celtniecības un mājokļu lietu komisijas delegāciju.
Sarunas sākumā Eiropas lietu komisijas deputāts Paulis Kļaviņš sveica Vācijas Bundestāga Satiksmes, celtniecības un mājokļu lietu komisijas delegāciju Saeimā un īsumā pastāstīja par komisijas darbu. P.Kļaviņš pauda pārliecību, ka Bundestāga komisijas vizīte vēl vairāk veicinās abu valstu sadarbību un sapratni.
Vācijas parlamentāriešu delegācijas vadītāja Renāte Blanka pauda prieku par iespēju iepazīties ar mūsu valsti. Viņa uzsvēra, ka Latvija jau tagad ir svarīga ekonomiskā partnere Vācijai, bet sadarbības iespējas ir intensificējamas vēl daudzās jomās.
Sarunas ietvaros Eiropas lietu komisijas deputāti raksturoja situāciju Latvijas satiksmes infrastruktūrā un tranzītā. Komisijas deputāte Liene Liepiņa ieskicēja situāciju darba tirgū, savukārt Staņislavs Šķesters informēja par reģionālo politiku, vēsturisko namu saglabāšanu, kā arī par mazo un vidējo uzņēmēju atbalsta politiku un strukturālo fondu izmantošanu.
Bundestāga deputāti interesējās arī par situāciju Latvijas reģionos, darba tirgus nodrošinājumu, izglītības iespējām, kā arī par situāciju nodokļu politikā un medicīnā.
Tikšanās gaitā pārrunāts arī privatizācijas jautājums mūsu valstī.
Sarunas nobeigumā R.Blanka pasniedza Vācijas Bundestāga medaļu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!