• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlamenta deputātes Ineses Vaideres vēstule Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Durau Barrozo. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2004., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95013

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EP komiteju vēstuli Eiropas Parlamenta prezidentam

Vēl šajā numurā

14.10.2004., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlamenta deputātes Ineses Vaideres vēstule Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Durau Barrozo

Godātais Barrozu kungs!
Vispirms atļaujiet man Jūs apsveikt ar iecelšanu Eiropas Komisijas prezidenta amatā. Esmu pārliecināta, ka jaunā Eiropas Komisija sekmīgi pārvarēs visas grūtības, ar kurām tai būs jāsastopas, it īpaši tās, kas ir saistītas ar Eiropas Savienības paplašināšanu. Mēs, Eiropas Parlamenta locekļi, arī esam apmierināti ar komisāru iztaujāšanu, un Eiropas Komisijas apstiprināšana tagad tiek uzskatīta par formālu procedūru.
Tajā pašā laikā es vēlos pievērst Jūsu uzmanību jautājumam, kas rada satraukumu, par visu jauno komisāru, it īpaši Roko Butiljones kunga, pilnīgu gatavību ieņemt amatu attiecīgajā jomā.
Butiljones kunga iztaujāšana izraisīja Latvijas eiroparlamentāriešos un mūsu sabiedrībā lielu sašutumu. Butiljones kunga sniegtās nepilnīgās atbildes par minoritāšu stāvokli un pilsonības jautājumiem Latvijā ir pierādījums viņa nekompetencei un vājajai izpratnei par reālo situāciju Latvijā un mūsu valsts vēsturi un attīstību. Pretējā gadījumā man būtu viņš jāuzskata par komisāru, kura viedoklis par šiem jautājumiem pilnībā atšķiras no ES un citu starptautisko organizāciju oficiālās nostājas, kas ir daudzreiz atzinušas, ka Latvijas valdības politika minoritāšu un pilsonības jautājumos atbilst visiem starptautiskiem demokrātiskas sabiedrības standartiem.
Ņemot vērā iepriekš minēto, es vēlos uzsvērt, ka Butiljones kunga kandidatūra ir jāizvērtē ar vislielāko piesardzību. Turklāt jāpievērš īpaša uzmanība tam, lai tiktu paskaidrots, kāda ir patiesā situācija Latvijā, un šajā ziņā Latvijas parlamentāriešu sniegtā informācija varētu būt ļoti noderīga.
Esmu pārliecināta, ka Jūs, Borrozu kungs, ņemot vērā Jūsu Komisijas darba efektivitāti un sadarbību ar Eiropas Parlamentu, pieņemsit pareizu lēmumu, kas kalpos gan Latvijas, gan Eiropas Savienības interesēm.

Brisele, 2004.gada 12.oktobris

Ar cieņu, prof. Inese Vaidere, EP locekle (Eiropas Nāciju grupa)

“LV” (Gunta Štrauhmane) neoficiāls tulkojums no angļu valodas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!