• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Karogi par godu Gruzijas prezidentam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2004., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95017

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas sasniegtais tagad ir Gruzijas sapnis"

Vēl šajā numurā

14.10.2004., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Karogi par godu Gruzijas prezidentam

Vakar, 13. oktobrī, Latvijā oficiālā divu dienu vizītē ieradās Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili un Sandra Elizabete Rēlofsas kundze.

 

GRUZIJA2.PNG (89535 bytes)
Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili un Sandra Elizabete Rēlofsas kundze
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pustrijos pēcpusdienā Pils laukumā pie Rīgas pils notika oficiālā sagaidīšanas ceremonija. Laukumā bija nostādīta militārā godasardze. Augsto viesi sveica Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Orķestris atskaņoja Gruzijas un Latvijas valsts himnas.
Pēc svinīgās sagaidīšanas Rīgas pilī notika abu prezidentu, kā arī Latvijas un Gruzijas oficiālo delegāciju sarunas. Vēlāk Gruzijas prezidents nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, bet pēc tam ieradās Saeimas namā, kur tikās ar Saeimas priekšsēdētājas biedru Jāni Straumi. Vizītes pirmo dienu noslēdza Latvijas Valsts prezidentes un Imanta Freiberga kunga rīkotās oficiālās vakariņas Melngalvju namā.
Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili un Sandru Elizabeti Rēlofsas kundzi vizītē pavada Gruzijas ārlietu ministre Salome Zourabišvili un aizsardzības ministrs Georgijs Baramidze. Vizītes laikā galvenā uzmanība tiek veltīta abu valstu tālākai sadarbībai un Latvijas reformu pieredzes, gatavojoties iestāties Eiropas Savienībā (ES), pārņemšanai.

Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv ,
sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju un Ārlietu ministriju

Uzziņai

Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Gruziju nodibinātas 1993. gada 11. martā. Latvijas Ārlietu ministrijas vērtējumā, mūsu valsts attiecības ar Gruziju veido, balstoties uz divpusējās sadarbības principiem un Latvijas kā ES un NATO dalībvalsts statusu. Mūsu attiecības ir draudzīgas un konstruktīvas. Latvija pilnībā atbalsta līdzšinējo Gruzijas izvēlēto ceļu uz demokrātiskas sabiedrības veidošanu un attīstību, kas nodrošinātu valsts drīzāku iekļaušanos Eiropas struktūrās.
Starp Latviju un Gruziju notiek regulārs politiskais dialogs divpusējā un daudzpusējā līmenī. Notiek arī sadarbība aizsardzības jomā. Īpaša interese Gruzijai ir par Latvijas pieredzi nacionālās aizsardzības sistēmas veidošanā un integrējoties transatlantiskajās struktūrās, kā arī par citas valsts bruņoto spēku izvešanas procesā gūto pieredzi. Par šiem jautājumiem mūsu Ārlietu un Aizsardzības ministrija, kā arī Ārpolitikas institūta pārstāvji vairākkārt konsultējuši Gruzijas amatpersonas.
Latvijas intereses Gruzijā pārstāv 1997. gadā ieceltā goda konsule, mūsu tautiete Regīna Jakobidze. Gruzija savu vēstnieku Latvijā pagaidām nav akreditējusi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!