• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Starptautiskās hokeja federācijas ģenerālsekretāru, Latvijas Hokeja federācijas prezidentu un 2006.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijā izpilddirekcijas ģenerāldirektoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2004., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2004.gada 14.oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

15.10.2004., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Starptautiskās hokeja federācijas ģenerālsekretāru, Latvijas Hokeja federācijas prezidentu un 2006.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijā izpilddirekcijas ģenerāldirektoru

Vakar, 14.oktobrī, Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar Starptautiskās hokeja federācijas (SHF) ģenerālsekretāru Janu Aki Edvinsonu, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu Kirovu Lipmanu un 2006.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijā izpilddirekcijas ģenerāldirektoru Gunti Ulmani.
I.Emsis bija gandarīts par J.A.Edvinsona viesošanos Latvijā, jo “klātienē pilnīgāk iespējams pārliecināties par čempionāta organizēšanas gaitu”. Ministru prezidents pauda pārliecību, ka multifunkcionālās halles būvniecība ritēs sekmīgi un tagad jārisina čempionāta organizatoriskos jautājumus.
J.A.Edvinsons Starptautiskās hokeja federācijas vārdā pauda gandarījumu par Latvijas puses ieguldījumu čempionāta rīkošanā un bija pārliecināts, ka spēlēm paredzētās halles atbildīs starptautiskajiem standartiem. SHF pārstāvis uzsvēra, ka viņa organizācijai ir liela pieredze dažādu hokeja čempionātu rīkošanā, apliecināja veiksmīgo sadarbību ar LHF un uzsvēra, ka, tuvojoties čempionātam, šī sadarbība kļuvusi vēl ciešāka. Paralēli tam J.A.Edvinsons atzinīgi novērtēja Latvijas izvēlēto čempionāta organizēšanas stratēģiju.
Savukārt I.Emsis interesējās par nepieciešamo valdības atbalstu čempionāta rīkošanai. J.A.Edvinsons pastāstīja, ka Starptautiskā hokeja federācija būtu ieinteresēta valdības atbalstā dažādu ar robežšķērsošanu un muitas procedūrām saistītu jautājumu risināšanā. Proti, uz čempionāta norises laiku Latvijā tiks ievesta dažāda aparatūra un tehniskais aprīkojums, un šajā situācijā svarīgi, lai nerastos sarežģījumi.
J.A.Edvinsons arī pauda ieinteresētību valdības līdzdalībā drošības pasākumu nodrošināšanā čempionāta laikā, īpaši augstām citu valstu amatpersonām. I.Emsis atzina šā jautājuma svarīgumu, minot čempionāta nozīmi arī Latvijas ārpolitiskajā dzīvē. “Esmu pārliecināts, ka mūsu valstī ieradīsies čempionāta dalībvalstu augstas amatpersonas un tas radīs iespēju organizēt arī divpusējās tikšanās starp Latvijas amatpersonām un viņu ārvalstu kolēģiem, kā arī stiprināt sadarbību ar šīm valstīm. Turklāt tā būtu laba iespēja parādīt viesiem Latvijas sasniegumus,” atzina I.Emsis.
Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka arī turpmāk reizi ceturksnī uz sēdēm jāpulcējas valdības darba grupai, lai uzklausītu organizatoru informāciju par čempionāta rīkošanu un sekotu līdzi čempionāta sagatavošanai.
Noslēgumā Ministru prezidents pauda gandarījumu par vakar parakstīto līgumu starp Starptautisko hokeja federāciju un Latvijas Hokeja federāciju par pasaules hokeja čempionāta rīkošanu Latvijā 2006.gadā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!