• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Gruzijas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2004., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95112

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Starptautiskās hokeja federācijas ģenerālsekretāru, Latvijas Hokeja federācijas prezidentu un 2006.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijā izpilddirekcijas ģenerāldirektoru

Vēl šajā numurā

15.10.2004., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Gruzijas prezidentu

Vakar, 14.oktobrī, Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili, kurš 13. un 14.oktobrī apmeklēja Latviju oficiālā vizītē.
Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Latvijas un Gruzijas divpusējās attiecības, Eiropas Savienības (ES) aktualitātes un starptautiskās drošības jautājumus, kā arī Latvijas iespējamo atbalstu Gruzijai starptautiskajās organizācijās.
Ministru prezidents apsveica Gruzijas prezidentu Latvijā un izteica gandarījumu, ka jau vēsturiski pastāvošie Latvijas un Gruzijas kontakti ir stabils pamats, lai arī turpmāk uzlabotu un attīstītu abu valstu sadarbību. Tikšanās laikā amatpersonas lielu uzmanību pievērsa abu valstu sadarbības jautājumiem.
Gruzijas prezidents kā vienu no svarīgākajām sadarbības jomām minēja iespējamo ekonomisko sadarbību, kas varētu nostiprināt biznesa sakarus, jo Gruzijā pašlaik aktīvi notiek privatizācijas procesi, ir plašas investīciju iespējas Gruzijas ostās, tūrisma attīstībā, enerģētikā. Gruzijas prezidents izteica Gruzijas ieinteresētību atklāt tiešu avioreisu Tbilisi–Rīga. Savukārt starpvaldību sadarbība būtu nepieciešama, lai pārņemtu Latvijas pieredzi valsts reformēšanā. Gruzijas prezidents dzīvi interesējās par Latvijas ostu attīstības, vadības modeli un pieredzi, iespējamo Latvijas ostu sadarbību ar Gruzijas ostām. Amatpersonas vienojās kopīgā izpratnē par transporta infrastruktūras un enerģētikas jautājumu ļoti lielo nozīmi valsts ekonomikas veiksmīgā attīstībā un valsts neatkarības nodrošināšanā.
Gruzijas prezidents M.Saakašvili apstiprināja, ka Gruzijai, kas par saviem ārpolitiskajiem mērķiem izvirzījusi ES un NATO, vērtīgs un noderīgs būtu Latvijas atbalsts un padoms. Prezidents arī informēja par Gruzijas iekļaušanos ES Jauno kaimiņu politikā un NATO Individuālās partnerības programmā. Kā svarīgākās Gruzijas un ES sadarbības jomas prezidents minēja transporta infrastruktūras attīstību un optimizēšanu, kā arī atbalstu valsts reformu īstenošanā.
Gruzijas delegācijas pārstāvji tikšanās laikā vairākkārt minēja Dienvidosetijas jautājumu un lūdza Latvijas atbalstu, lai arī ES aktīvi iesaistītos Dienvidkaukāza reģiona drošības jautājumu risināšanā. Šajā jautājumā augstais Gruzijas viesis saņēma pilnīgu Latvijas puses izpratni.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!