• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par problēmām Latvijas vēstniecības Krievijā Konsulārās nodaŗas Kancelejas Kaļiņingradā atvēršanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2004., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95258

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas deputātu tikšanos ar komisāra kandidātu Roko Butiljoni

Vēl šajā numurā

20.10.2004., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par problēmām Latvijas vēstniecības Krievijā Konsulārās nodaļas Kancelejas Kaļiņingradā atvēršanā

Šā gada 18. un 19. oktobrī Latvijas vēstnieks Krievijā Normans Penke apmeklē Kaļiņingradu, lai turpinātu risināt jautājumu par Latvijas vēstniecības Krievijā Konsulārās nodaļas Kancelejas atvēršanu. Vizītes laikā vēstnieks tikās ar Kaļiņingradas apgabala gubernatoru Vladimiru Jegorovu, citiem administrācijas un Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas (KF ĀM) pārstāvjiem.

Neraugoties uz Latvijas puses centieniem un Kaļiņingradas apgabala vadības labo apņemšanos, reāls progress sarunās par Kancelejas atvēršanu nav panākts. Tikšanās laikā vēstnieks izteica neizpratni, ka divu gadu laikā, kopš KF ĀM ir piekritusi Kancelejas atvēršanai, nav bijis iespējams jautājumu atrisināt.

Vizītes laikā nav saņemta atbilde par iespēju piešķirt Kancelejas vajadzībām Latvijas puses noskatīto ēku Kaļiņingradā, Kolomenskajas ielā.

Latvija jau kopš 2001. gada 28. marta, kad tika iesniegta atbilstoša nota, cenšas atvērt Kanceleju Kaļiņingradā. Lai gan 2002. gada 19. februārī Krievijas ĀM ir piekritusi Kancelejas atvēršanai, līdz šim tas nav izdevies. Latvijas pusei tiek piedāvātas nepieņemamas telpas, savukārt Latvijas izvēlētās telpas netiek apstiprinātas no Kaļiņingradas administrācijas puses. Jau bijuši seši atteikumi.

Latvija kopš 2003. gada 1. janvāra pilnībā ir gatava nodrošināt vīzu izsniegšanas procesu Kaļiņingradā. Vienīgais traucēklis ir atbilstošu telpu trūkums. Jāuzsver, ka Kancelejas atvēršana atvieglotu vīzu saņemšanas procesu tieši Krievijas pilsoņiem, tādēļ Latvijas vēstniecība Krievijā joprojām cer, ka drīzumā Kaļiņingradā tiks sākta Latvijas vīzu izsniegšana tam piemērotās Kancelejas telpās.

2004. gada 20. jūlijā notika ielaušanās Kancelejas pagaidu biroja telpās, nodarīti materiālie zaudējumi. 16. septembrī pie Kancelejas pagaidu biroja ēkas notika vandālisma akts. Saistībā ar minēto Latvijas puse lūdza Kaļiņingradas apgabala administrāciju atbilstoši Vīnes konvencijām “Par diplomātiskiem sakariem” un “Par konsulāriem sakariem” nodrošināt pārstāvniecības telpu neaizskaramību, līdzīgi kā Latvijā tiek nodrošināta KF pārstāvniecību telpu neaizskaramība.

Kopā ar vēstnieku Kaliņingradu apmeklē Latvijas vēstniecības Krievijā Konsulārās nodaļas vadītāja, padomniece Laura Mežecka un vēstniecības pirmais sekretārs Renijs Gusars.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!