• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Būtisks impulss mūsu valstu sadarbībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2004., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95298

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas un Spānijas attiecības

Vēl šajā numurā

21.10.2004., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Būtisks impulss mūsu valstu sadarbībai

Emilio Lorenco, Spānijas Karalistes vēstnieks Latvijas Republikā, intervijā “Latvijas Vēstnesim”

LORENCO.PNG (93969 bytes)
Emilio Lorenco
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

– Kā Latvijas Valsts prezidentes vizīti vērtē Spānijas puse?

– Latvijas Republikas Valsts prezidentes valstsvizīte atbilst mūsu protokola visaugstākajam rangam. Bez tam tā ir pirmā kādas Baltijas valsts vadītāja valstsvizīte Spānijā. Tas vien jau skaidri parāda šīs vizītes nozīmīgumu mūsu valstu attiecībās un to, ka mēs tai piešķiram attiecīgi lielu nozīmi. Esmu pārliecināts, ka šī vizīte, kurā prezidentes kundzi pavada trīs ministri, Saeimas deputāti un ietekmīga uzņēmēju delegācija, noteikti sekmēs jūtamu aktivizēšanos visos mūsu sadarbības virzienos. Var teikt, ka šī vizīte pavērs jaunu nozīmīgu nodaļu mūsu attiecībās.

– Attiecībās, kuras pašlaik ir ...?

– ... protams, tās ir izteikti draudzīgas. Tas ir dabīgi starp divām Eiropas valstīm, kas kopš šā pavasara ir partneres Eiropas Savienībā (ES) un sabiedrotās NATO. Tomēr līdz šim mēs vēl neesam izmantojuši visu mūsu attiecību potenciālu. Piemēram, samērā neliels līdz šim bijis mūsu tirdzniecības apjoms. Šeit noteikti ir plašs darba lauks un attīstības iespējas, tāpat kā daudzās citās jomās. Piemēram, būtiski varam attīstīt tūrismu abos virzienos. Varam organizēt avioreisus abos virzienos, tālāk attīstīt kultūras sakarus un tamlīdzīgi. Esmu pārliecināts, ka prezidentes kundzes valstsvizīte dos būtisku impulsu šai attīstībai...

– ... attīstībai ES un NATO dalībvalstu sadarbības ietvaros.

– Tieši tā. Nesenā ES un NATO paplašināšana līdz attiecīgi 25 un 26 dalībvalstīm jau pati par sevi nosaka šādas attīstības nepieciešamību un nenovēršamību. Latvijas jaunais statuss paver jaunas sadarbības iespējas daudzās jomās, kurās mums ir kopīgas intereses. Es minēšu tikai vienu ļoti būtisku mūsu valstu līdzību: Latvija un Spānija abas atrodas pie ES ārējās robežas.
Protams, ir arī daudzas jomas, kurās var sadarboties visas Eiropas Savienības un NATO dalībvalstis. Piemēram, cīņa pret starptautisko terorismu vai cīņa pret planētas dabas bagātību iznīcināšanu. Taču arī šajās jomās sadarbība ES un NATO ietvaros būs daudz intensīvāka.

Jānis Ūdris, “LV”

janis.udris@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!