• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas un Spānijas attiecības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2004., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95299

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valstsvizīte Spānijas Karalistē

Vēl šajā numurā

21.10.2004., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas un Spānijas attiecības

Iekšlietu joma

Sadarbību starp Latviju un Spāniju regulē readmisijas līgums un līgums par sadarbību cīņā pret terorismu, organizēto noziedzību, nelegālu narkotisko, psihotropo vielu apriti un citiem noziedzīgiem nodarījumiem.
Pērn novembrī notika iekšlietu ministra darba vizīte Spānijā, kuras laikā tika parakstīts sadarbības līgums un puses pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas, Latvijas delegācija iepazinās ar Spānijas pieredzi.
Latvijas Valsts policijai ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar radniecīgiem dienestiem Spānijā, īpaši jautājumos, kas saistīti ar narkotiku un cilvēku tirdzniecības apkarošanu.

Finanšu un veselības jomā

Latvijas Finanšu ministrijas Nodokļu politikas departamentā pērn sadarbībā ar Spāniju tika sākts un 2004.gadā turpinās projekts Twinning Light 2002 “Stregthening Tax Policy Departments of the Latvian Ministry of Finance”.
Savukārt veselības jomā mūsu Sabiedrības veselības aģentūras Ķīmijas laboratorija sadarbojas starplaboratoriju salīdzinošās testēšanas jomā ar laboratoriju Spānijā, tāpat ar laboratoriju Spānijā sadarbojas Sabiedrības veselības aģentūras Mikrobioloģijas laboratorija, bet Paula Stradiņa Rīgas 2.medicīnas skola sadarbojas ar Gijonas medicīnas skolu.

Reģionālā sadarbība ES ietvaros

ES “Phare” programmas administrāciju sadarbības projekta ietvaros Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija no 2004.gada 10.februāra ir sākusi sadarbību ar Madrides politehnisko universitāti. Projekta mērķis ir pilnveidot elektronisko komunikāciju sektora regulējumu un stiprināt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas kapacitāti elektronisko komunikāciju regulēšanas jomā.

Pašvaldību sadarbība

Rīgas domei ir sadarbība ar Madridi, Barselonu, Seviļu, Alikanti.
2002.gada novembrī Madridē viesojās Rīgas domes delegācija mēra Gundara Bojāra vadībā. Tika pārrunāti pilsētas attīstības jautājumi, sadarbība kultūras jomā. G.Bojārs ielūdza Madrides delegāciju apmeklēt Rīgu. Diemžēl vizīte tika atlikta sakarā ar pašvaldību vēlēšanām Spānijā un vēl nav notikusi.
Pērnā gada novembrī G.Bojārs ES galvaspilsētu savienības (UCUE) mēru tikšanās ietvaros Madridē tikās ar jauno Madrides mēru Alberto Ruisu Galjardonu. Abi mēri apliecināja pilsētu plānus turpināt sadarbību pilsētu attīstības, satiksmes, izglītības, kultūras un mākslas jomā. Abas galvaspilsētas arī aktīvi strādā ar jauniešu projektiem UCUE ietvaros.
Ar Barselonu Rīgai pašlaik notiek sadarbība arhitektūras, kultūras un mākslas jomā (Jūgendstila pilsētu tīkls, Barselonas kultūras forums), kā arī pilsētu organizācijas EUROCITIES ietvaros.
Šogad atjaunoti sakari ar Alikanti. Rīgas delegācija piedalījās Alikantes jūnija festivāla “Svētā Jāņa svētki” pasākumos. Alikantes mērs ar delegāciju uzaicināti apmeklēt Rīgu. Sadarbība iespējama pilsētas attīstības, satiksmes un kultūras jomā.
Pēc vizītes vairākas Andalūzijas pašvaldības ir izteikušas interesi sadarboties ar Latvijas pašvaldībām – Rīgu, Daugavpili, Jūrmalu, Jelgavu, Liepāju, Limbažiem, Ventspili, Valmieru.

Pēc Ārlietu ministrijas informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!