• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valstsvizīte Spānijas Karalistē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2004., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eira, eiro vai euro?

Vēl šajā numurā

21.10.2004., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valstsvizīte Spānijas Karalistē

Pie sabiedrotajiem Eiropas Savienībā un NATO

No 18. līdz 21.oktobrim notiek Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizīte Spānijas Karalistē

JANIS.PNG (63287 bytes)
“Latvijas Vēstneša” speciālkorespondents
Jānis Ūdris ziņo no Spānijas

Valstsvizītes trešās dienas – 20.oktobra – rītā Madridē Latvijas Valsts prezidente El Pardo pilī svinīgi atvadījās no Viņa majestātes Spānijas karaļa Huana Karlosa I un Spānijas karalienes.
Valsts prezidente vēl pēdējo reizi sēdās unikālajā pagājušā gadsimta 30.gadu rolsroisā, kas vedis daudzus izcilākos Spānijas un pasaules politiķus, un no Madrides lidostas devās uz Granadu.
Andalūzijas apgabala galvaspilsētas lidostā Latvijas Valsts prezidenti sagaidīja Spānijas valdības pārstāvis Andalūzijā Huans Hosē Lopess Garsons un augstas Andalūzijas apgabala amatpersonas.
Dienas vidū V.Vīķe-Freiberga apmeklēja Granadas mēriju, kur pie parādes ieejas viņu svinīgi sveica pilsētas galva Hosē Torre Urtado. Orķestris nospēlēja Latvijas un Spānijas valsts himnas. Pēc tam prezidente mēra pavadībā devās uz plenārsēžu zāli, kur viņai – pēc mēra ievadvārdiem – svinīgā ceremonijā tika pasniegta simboliskā pilsētas atslēga. Vaira Vīķe-Freiberga teica īsu atbildes uzrunu un pasniedza Granadas mēram dāvanu.
Pēc tam Valsts prezidente piedalījās Andalūzijas Uzņēmēju konfederācijas rīkotās pusdienās un teica uzrunu spāņu valodā.
Pievakarē mūsu prezidente apmeklēja Granadas universitāti, kur viņu sagaidīja augstskolas rektors Dr. Dāvids Aguilans Penja. Granadas universitātes Juridiskās skolas auditorijā V.Vīķe-Freiberga referēja par tematu “Latvija mūsdienu Eiropā”.
Savu referātu Vaira Vīķe-Freiberga nolasīja spāņu valodā. Referātu Valsts prezidente sāka ar atskatu mūsu valsts vēsturē – uz grūto Latvijas valstiskuma iegūšanas ceļu. Atgādinājusi Latvijas veiksmīgo integrāciju NATO un Eiropas Savienībā, Vaira Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka pirmo reizi Eiropas vēsturē radusies iespēja veidot kontinentu, kurā valstis netiek dalītas lielās un mazās un visām ir vienādas tiesības piedalīties Eiropas Savienības tālākajā attīstībā.
Vaira Vīķe-Freiberga pauda arī atbalstu Eiropas Savienības tālākai paplašināšanai.
Tālāk Latvijas prezidente uzsvēra, ka tagad Eiropas Savienībai jāsastopas ar jauniem izaicinājumiem, vispirms jau kopīgas ārpolitikas veidošanā.
Vaira Vīķe-Freiberga pauda arī cerību, ka Eiropas Savienības konstitūcijas ratificēšana notiks pēc iespējas drīz, tā apliecinot jaunās Eiropas politisko gribu. ES attīstību būtiski ietekmē arī tās kaimiņvalstis. Spānijai kā ES robežvalstij tāda ir Maroka un citas Ziemeļāfrikas valstis, bet Latvijai – valstis uz austrumiem no mūsu valsts robežas. Šajā kontekstā aktuāla ir arī ES un Krievijas sadarbība. Vaira Vīķe-Freiberga savā referātā pauda uzskatu, ka arī ES kontekstā Latvija ir ieinteresēta, lai Krievija būtu stabila un pārtikusi.
Valstsvizītes trešo dienu noslēdza Granadas mēra Hosē Torres Urtado rīkotas vakariņas Garmen de los Martines pilī par godu Latvijas Valsts prezidentei un Imantam Freiberga kungam un flamenko mūzikas koncerts.
Šodien, 21.oktobrī, Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizīte Spānijā beidzas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!