• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par precizējumiem pieteikumos uz papildu valsts tiešajiem maksājumiem par liellopiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2004., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95310

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sūdzību saistībā ar personu brīvu kustību ES izskatīšanu

Vēl šajā numurā

21.10.2004., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par precizējumiem pieteikumos uz papildu valsts tiešajiem maksājumiem par liellopiem

Zemkopības ministrija aicina ganāmpulka īpašniekus, kuri līdz 10.oktobrim iesnieguši pieteikumus uz papildu valsts tiešajiem maksājumiem par nokautajiem vai eksportētajiem liellopiem, kā arī zīdītājgovīm, vēlreiz pārskatīt iesniegto informāciju un nepieciešamības gadījumā veikt precizējumus Valsts ciltsdarba informācijas datu apstrādes centra (VCIDAC) datu bāzē. Precīza informācija pretendentiem nodrošinās savlaicīgu plānoto maksājumu saņemšanu.
Par kaušanas prēmijām un zīdītājgovīm gaļas ražošanas ganāmpulkos pieteikumi jāprecizē līdz 5.novembrim, bet jauktajos ganāmpulkos, pretendējot uz zīdītājgovju prēmiju, kļūdas varēs labot līdz 15.decembrim.
Lai saņemtu maksājumus par nokautajiem vai eksportētajiem liellopiem, dzīvniekiem ir jābūt vecākiem par astoņiem mēnešiem, bet minimālajam turēšanas laikam ganāmpulkā – ne mazāk par diviem mēnešiem. Liellopiem jābūt nokautiem Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) uzraudzībā esošā kautuvē, kā arī par dzīvnieku kaušanu vai eksportu visai nepieciešamajai informācijai jābūt iesniegtai VCIDAC.
Savukārt, pretendējot uz maksājumiem par zīdītājgovīm, ganāmpulka īpašnieks var saņemt maksājumus par tām govīm, kuras netiek slauktas piena ieguvei, kā arī tām līdz 2004.gada 1.oktobrim jābūt deklarētām VCIDAC kā zīdītājgovīm.
Ganāmpulkos, kuros tiek veikta gaļas šķirņu liellopu pārraudzība, īpaša zīdītājgovju deklarācija nav nepieciešama.
Maksājumus iespējams saņemt arī par zīdītājgovīm, kas atnesušās no 2004.gada 1.janvāra. Tām jāatrodas ganāmpulkā vismaz sešus mēnešus pēc iesnieguma iesniegšanas Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē.
Atbalstu nesaņems tie zemnieki, kuru pieteikumos LAD uzrādītie dati nesakritīs ar VCIDAC datu bāzē reģistrētajiem datiem. Šāda kļūda konstatēta daudzos jau līdz šim iesniegtajos pieteikumos.
Biežāk iesniegumos pieļautās kļūdas un nesakritības: dzīvnieki nav apzīmēti normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā; dzīvnieku pārvietošanas deklarācijā ir norādīts nepareizs nokautā dzīvnieka identitātes numurs; no kautuves nav laikus saņemts dzīvnieku pārvietošanas deklarācijas oriģināls; par gaļas šķirņu liellopu pārraudzībā esošajām zīdītājgovīm ir neprecīzi aizpildītas kontroles lapas, nenorādot govju izmantošanas grupu; zīdītājgovīm nav norādīts atnešanās datums.
Lauksaimniekiem, kuri iesnieguši pieteikumus uz papildu valsts tiešajiem maksājumiem par nokautajiem vai eksportētajiem liellopiem, kā arī zīdītājgovīm, informācija jāprecizē VCIDAC reģionālajās struktūrvienībās vai centrālajā birojā Rīgā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!