• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par precizējumiem pieteikumos uz ES vienotajiem platības maksājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2004., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95311

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par precizējumiem pieteikumos uz papildu valsts tiešajiem maksājumiem par liellopiem

Vēl šajā numurā

21.10.2004., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par precizējumiem pieteikumos uz ES vienotajiem platības maksājumiem

Zemkopības ministrija aicina lauksaimniekus, kas iesnieguši pieteikumus uz Eiropas Savienības (ES) vienotajiem platības maksājumiem, pēc iespējas drīzāk novērst neprecizitātes pieteikumos, lai ātrāk varētu sākties šā maksājuma izmaksas saimniecībām. 2004. gadā Lauku atbalsta dienests saņēmis gandrīz 70 000 iesniegumu vienotā platības maksājuma saņemšanai, kuriem saskaņā ar ES likumdošanas prasībām tiek veikta pārbaude integrētās administrēšanas un kontroles sistēmā.
Fiziskās kontroles saimniecībās vienotā platības maksājuma platībās jau ir veiktas, taču, veicot administratīvo kontroli, 30 000 pieteikumu atklātas dažādas neprecizitātes. Apkopojot pieteikumu pārbaužu rezultātus, konstatēts, ka aptuveni 19 000 pieteikumu atklāti zemes platību pārdeklarēšanas gadījumi un vairāk nekā 300 pieteikumos konstatēti platību dubultas deklarēšanas gadījumi. Pārējos pieteikumos atklātas cita veida neprecizitātes. Par visiem atklātajiem platību pārdeklarāciju un dubulto deklarāciju gadījumiem vienoto platības maksājumu pretendentiem nosūtītas vēstules ar lūgumu precizēt pieteikumā deklarētos datus un sniegt skaidrojumus par radušos situāciju.
Lai kvalitatīvi pabeigtu administrēšanas procesu un varētu sākt vienoto platības maksājumu izmaksu, Lauku atbalsta dienests nosūtījis vēstules lauksaimniekiem ar aicinājumu novērst neprecizitātes pēc iespējas ātrāk. Līdzekļu izmaksu saskaņā ar ES noteikumiem var sākt tikai tad, kad pilnībā tiks pabeigts administratīvās kontroles process, tas ir, novērstas neprecizitātes visos vienotā platības maksājuma pieteikumos. Kaut arī patlaban aptuveni 40 000 pieteikumu kļūdas nav konstatētas, pastāv risks, ka daļai šo pieteikumu pārdeklarācijas vai dubultās deklarācijas kļūdas varētu atklāties turpmākajā administrēšanas procesā, tādējādi vēl uz laiku atliekot līdzekļu izmaksu.
Saskaņā ar 2004. gada 15. septembrī Eiropas Komisijas Tiešo maksājumu vadības komitejā pasludināto lēmumu ir noteiktas izmaiņas vienotā platības maksājuma izmaksu termiņā, proti, ka vienotā platības maksājuma izmaksas lauksaimniekiem iespējams veikt no 2004. gada 16. oktobra līdz 2005. gada 30. aprīlim. Tomēr tagad pieteikumos pieļauto neprecizitāšu dēļ izmaksu sākuma termiņš ir atlikts aptuveni līdz novembra vidum.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!