• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Privatizācijas aģentūras pārreģistrēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2004., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95313

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas ārlietu ministra vietnieku

Vēl šajā numurā

21.10.2004., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Privatizācijas aģentūras pārreģistrēšanu

Vakar, 19.oktobrī, Ministru kabineta sēdē akceptēts MK rīkojuma projekts, ar kuru atbilstoši Komerclikumā ietvertajām normām bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība “Privatizācijas aģentūra” tiek pārreģistrēta komercreģistrā kā valsts akciju sabiedrība “Privatizācijas aģentūra”. Vienlaikus apstiprināti arī aģentūras jaunie statūti.
Privatizācijas aģentūra arī turpmāk veiks valsts īpašuma objektu privatizāciju un valstij piederošo kapitāla daļu pārdošanu, vienlaikus nodrošinot efektīvu valsts kapitāla pārvaldīšanu un tā vērtības palielināšanu.
Privatizācijas aģentūras darbību arī turpmāk reglamentēs likums “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju”. Tas nosaka no Komerclikuma atšķirīgu padomes un ģenerāldirektora iecelšanas kārtību, statūtu apstiprināšanas kārtību, finansēšanas kārtību, īpašu likvidācijas kārtību, kā arī Privatizācijas aģentūras tiesības un funkcijas valsts īpašuma objektu privatizācijā un atsavināšanā. Šīs īpatnības ņemtas vērā, izstrādājot aģentūras jaunos statūtus.
Rīkojuma projektu Ekonomikas ministrija izstrādāja, ņemot vērā Komerclikuma spēkā stāšanās likumu. Tas paredz, ka “valsts un pašvaldību uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) līdz šā gada 31.oktobrim ir jāpiesaka ierakstīšanai komercreģistrā vai jāpārveido par tiešās pārvaldes iestādi vai nodibinājumu, vai jāuzsāk šā uzņēmuma likvidācija, piesakot to reģistrācijai Uzņēmumu reģistrā”. Saskaņā ar Komerclikumu, Komercreģistrā reģistrējamām kapitālsabiedrībām vairs nav pieļaujams bezpeļņas organizācijas statuss.
Ņemot vērā likumā noteikto uzdevumu un termiņu, Ekonomikas ministrija izvērtēja iespējamo Privatizācijas aģentūras turpmāko statusu un Privatizācijas aģentūrai uzdoto funkciju izpildes nodrošināšanu. Projektā piedāvātais Privatizācijas aģentūras turpmākais statuss – kapitālsabiedrība – tika piedāvāts, ņemot vērā citu valstu pieredzi un pastāvošos administratīvos un civiltiesiskos šķēršļus valsts pārvaldē, pārvaldot un realizējot valsts mantu.
Vienlaikus atzīti par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1997.gada 25.marta noteikumi Nr.110 “Bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Privatizācijas aģentūra” statūti” .

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!