• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas ārlietu ministra vietnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2004., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95316

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar nākamo Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu

Vēl šajā numurā

21.10.2004., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas ārlietu ministra vietnieku

Vakar, 20.oktobrī, Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar Ķīnas Tautas Republikas ārlietu ministra vietnieku Džanu Jesui, kurš ieradies Latvijā darba vizītē.
Tikšanās laikā abas puses pauda gandarījumu par labajām un dinamiskajām attiecībām starp Latviju un Ķīnas Tautas Republiku. Ministru prezidents Indulis Emsis augstu novērtēja to, ka Ķīna viena no pirmajām atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu.
I.Emsis atzina, ka gan Latvijai, gan Eiropas Savienībai (ES) Ķīna ir nozīmīga partnere. Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijas valdība savā ārpolitikā konsekventi īsteno vienas Ķīnas politiku un izprot Taivānas jautājuma nozīmīgumu Ķīnai.
Latvijas interesēs ir meklēt iespējas divpusējo attiecību tālākai paplašināšanai dažādās jomās: tirdzniecībā, transporta infrastruktūru, tai skaitā ostu un dzelzceļa, attīstībā, investīciju piesaistē, kultūras, izglītības un zinātnes sakaru veicināšanā. Īpašas cerības Latvijai ir saistītas ar Āzijas un Eiropas dzelzceļa tranzīta koridora, t.s. Zīda ceļa, izveidi.
Ķīnas Tautas Republikas ārlietu ministra vietnieks Džans Jesui augstu novērtēja Latvijas politiku attiecībā uz Ķīnu un politisko dialogu starp abu valstu augstākajām valsts amatpersonām – Valsts prezidentes V.Vīķes-Freibergas neseno vizīti Ķīnā, Saeimas deputātu šogad plānoto vizīti – un uzaicināja Ministru prezidentu apmeklēt Ķīnas Tautas Republiku sev pieņemamā laikā.
Ķīnas Tautas Republikas ārlietu ministrs apsveica Latviju ar dalību ES un uzņemšanu ASEM (ES un Āzijas) sadarbībā. Dž.Jesui ar gandarījumu atzīmēja ekonomisko un tirdzniecības kontaktu pieaugumu starp abām valstīm, solīja sekmēt Ķīnas uzņēmēju un investoru aktivitāti Latvijā. Vienlaikus viņš atzina, ka būtu vēlams mehānisms, kā Ķīnas uzņēmējiem veidot tiešus kontaktus Latvijā.
Tikšanās laikā puses pārrunāja iespējas paplašināt divpusējo politisko un ekonomisko sadarbību, ES un Ķīnas attiecības, kā arī globālus vides aizsardzības jautājumus – Kioto protokola ratifikācijas procesu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!