• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēlēšanu un referenduma norisi Baltkrievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2004., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95320

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu ES bioloģiskās lauksaimniecības rīcības plānam

Vēl šajā numurā

21.10.2004., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēlēšanu un referenduma norisi Baltkrievijā

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija ar nožēlu konstatē, ka 17.oktobra parlamenta vēlēšanas un referendums par konstitūcijas grozījumiem Baltkrievijā nav notikuši atbilstoši demokrātiskajiem standartiem un Eiropas drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) normām.
Jau šā gada 8.oktobrī Eiropas Padomes Eiropas komisija demokrātijai caur likuma varu (Venēcijas komisija) secināja, ka referendums pārkāpj Baltkrievijas vēlēšanu likumdošanu un tālāk padziļinās demokrātijas deficītu šajā valstī. Balstoties uz starptautisko novērotāju ziņojumiem, jau tagad var izdarīt secinājumus, ka balsojuma norises veids nav uzskatāms par tādu, kurā šīs valsts pilsoņiem būtu piedāvātas patiesas izvēles iespējas.
EDSO un Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas starptautiskā novērotāju misija ir atzinusi, ka parlamenta vēlēšanās Baltkrievija ir būtiski atkāpusies no savām saistībām EDSO ietvaros, pārkāpjot konstitūcijā garantētās savu pilsoņu tiesības.
Latvija ir vienisprātis ar savām partnervalstīm Eiropas Savienībā, kuras uzskata, ka 17.oktobra vēlēšanu un referenduma gaitā pieļautie pārkāpumi vēl vairāk attālinās Baltkrievijas iespējas sadarboties ar Eiropas Savienības valstīm. Vienlaikus Latvija aicina Baltkrievijas varas iestādes pieņemt vairākkārt piedāvātās EDSO un Eiropas Padomes rekomendācijas demokrātijas principu ievērošanā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!