• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Darba devēju konfederācijas un Spānijas Rūpniecības un darba devēju konfederācijas vienošanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2004., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95323

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēsturei veltītas dokumentālās filmas demonstrēšanu Maskavā

Vēl šajā numurā

21.10.2004., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Darba devēju konfederācijas un Spānijas Rūpniecības un darba devēju konfederācijas vienošanos

Otrdien, 19.oktobrī, Madridē Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizītes Spānijā laikā tika parakstīta vienošanās starp Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK) un Spānijas Rūpniecības un darba devēju konfederāciju, lai veicinātu sociālo un ekonomisko sadarbību starp abām valstīm un stiprinātu Latvijas un Spānijas darba devēju sadarbību.
Noslēgtās vienošanās mērķis ir veicināt informācijas apmaiņu starp abu valstu darba devējiem, kas sevī ietver pušu pozīciju attiecībā uz Eiropas Savienības likumdošanu saskaņošanu, kā arī otras puses informēšanu par savām iniciatīvām attiecībā uz izmaiņām Eiropas Savienības normatīvajos aktos. Šī vienošanās attīstīs divpusējās attiecības starp Spānijas un Latvijas darba devējiem un veicinās vienotas darba devēju pozīcijas veidošanu. Kā uzsver LDDK prezidents V.Gavrilovs: “Latvijas, Spānijas un Eiropas Savienības institūcijas, kurās strādā sociālie partneri, kalpo kā tilts starp valdību un sabiedrību. Šī tilta izturība ir atkarīga no mums visiem – no mūsu, sociālo partneru, spējas formulēt un izteikt viedokli pašu zemēs un ES institūcijās, kā arī no valdības vēlmes to uzklausīt. Darba devēji un darbinieki, kas pasludinājuši, konsolidējuši un identificējuši savas intereses, kopīgiem spēkiem veido nacionālo ekonomiku tā, lai ikvienam būtu iespēja līdzdarboties un izmantot iespējas, kuras sniedz vienotais tirgus un sociāli ekonomiskā vide kopā ar valstīm, kuru demokrātijas tradīcijas ir mērāmas gadsimtos.”
2004.gada 1.septembrī Latvijā bija ieradies Spānijas Rūpniecības un darba devēju konfederācijas Ārējās sadarbības veicināšanas padomes direktors Hosē Garsija-Moraless, kurš informēja par konfederācijas interesi ciešākas sadarbības veidošanā ar LDDK. Bet 24.septembrī ar Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvjiem tikās Andalūzijas uzņēmēju konfederācijas delegācija. Abās šajās tikšanās reizēs piedalījās arī Spānijas vēstnieks Latvijā Emilio Lorenso Serra.
Valstsvizīte noris no 18. līdz 21.oktobrim. Tās mērķis ir padziļināti izpētīt Latvijas un Spānijas potenciālās sadarbības iespējas, paplašināt esošo sadarbību, identificēt jaunus sadarbības virzienus, kā arī nodibināt jaunus biznesa kontaktus starp Latvijas un Spānijas uzņēmējiem. Vizītes biznesa sadaļu nodrošina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

Latvijas Darba devēju konfederācijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!