• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Aglonas svētvietas izvērtēšanu klātienē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2004., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95377

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par degvielas akcīzes nodokļa pieaugumu nākamajā gadā

Vēl šajā numurā

22.10.2004., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Aglonas svētvietas izvērtēšanu klātienē

Šodien, 22.septembrī, Aglonā notiek ar Ministru prezidenta rīkojumu izveidotās darba grupas izbraukuma sēde, kurā darba grupas dalībnieki klātienē aplūkos Aglonas svētvietas ēku kompleksu un apkārtnes infrastruktūru, lai novērtētu to atbilstību Latvijas Republikas normatīvo aktu prasībām.
Darba grupas locekļi uzklausīs vairāku nozaru ekspertu viedokli par ēku stāvokli, kā arī priekšlikumus to sakārtošanai. Locekļi spriedīs par to, kā visoperatīvāk organizēt Aglonas bazilikas draudzei piederošo ēku ierakstīšanu zemesgrāmatā un nodošanu ekspluatācijai.
Aglonas svētvietas infrastruktūras novērtēšanā iesaistīti būvniecības speciālisti no Ekonomikas ministrijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, enerģētikas eksperti, Valsts nekustamo īpašumu aģentūras speciālisti, kuri izvērtēs ēku tehnisko stāvokli.
Darba grupa, kurai jānovērtē Aglonas svētvietas atbilstība likuma prasībām, ar Ministru prezidenta rīkojumu tika izveidota šā gada 19.augustā, 23.septembrī Tieslietu ministrijā notika pirmā sēde. Darba grupa tika izveidota pēc Aglonas bazilikas draudzes dekāna Andreja Aglonieša iniciatīvas, kurš vairākkārt vērsis valdības uzmanību uz slikto tehnisko stāvokli, kādā atrodas Latvijā vienīgās starptautiskās svētvietas ēkas, kā arī uz satiksmes un citu infrastruktūru problēmām, apkārtējās vides nesakārtotību.
Darba grupu vada Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis.
Grupā iekļauti Aglonas bazilikas draudzes dekāns Andrejs Aglonietis, Romas katoļu baznīcas Latvijā Rēzeknes–Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Buls, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Galvenās ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes Profilakses nodaļas priekšnieka vietnieks Leonīds Dombrovskis, Romas katoļu baznīcas Latvijā kardināls Jānis Pujats, Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks pie Svētā Krēsla Alberts Sarkanis, TM Reliģisko lietu pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāja Olga Smirnova, Katastrofu medicīnas centra direktors Mārtiņš Šics, Ministru prezidenta biedra biroja pārstāvis Reinis Pelšs, Finanšu ministrijas Budžeta departamenta vadītājs Kārlis Ketners un Izglītības un zinātnes ministrijas Vispārējās izglītības departamenta vadītājs Guntis Vasiļevskis.
Darba grupā iekļauti arī pārstāvji no Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, Aglonas bazilikas draudzes, Aglonas pagasta padomes, Latvijas Pašvaldību savienības un Preiļu rajona padomes.
Darba grupai līdz 2005.gada 1.februārim jāizstrādā un tieslietu ministrei jāiesniedz informatīvais ziņojums par starptautiskas nozīmes svētvietas Aglonā infrastruktūras atbilstību Latvijas normatīvo aktu prasībām un priekšlikumi par pasākumiem, kas veicami situācijas uzlabošanai.
Aglonas svētvietas kompleksa ēkas – mūra baznīca un dominikāņu klostera mūra celtnes celtas laikā no 1768. līdz 1780. gadam. Ar Saeimas 1995.gada lēmumu tās atzītas par valsts kultūrvēsturisko mantojumu. Aglonas svētvietā ietilpst bazilikas sakrālās ēkas, svētavots, klosteris, sakrālais laukums un Aglonas kapsēta.
Šā gada 27.jūlijā Ministru kabinets pieņēma rīkojumu, ar kuru Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki Aglonā pasludināti par valsts nozīmes pasākumu. No valsts budžeta svētku rīkošanai 2004.gadā tika piešķirti Ls 33 685. Ik gadu 15. augustā šos katoļu baznīcas svētkus Aglonas svētvietā apmeklē ap 200 000 cilvēku.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!