• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ķīnas Tautas Republikas Ārlietu ministrijas delegācijas vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2004., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95382

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas iesaistīšanos ES ātrās reaģēšanas spēkos

Vēl šajā numurā

22.10.2004., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ķīnas Tautas Republikas Ārlietu ministrijas delegācijas vizīti Latvijā

No 19. līdz 21. oktobrim Latvijā uz 4.politiskajām konsultācijām bija ieradusies Ķīnas Tautas Republikas Ārlietu ministrijas delegācija ministra vietnieka Dzjana Jesueja vadībā. No Latvijas puses sarunas vadīja valsts sekretāra vietnieks Einārs Semanis.
Konsultāciju laikā tika pārrunāta abu valstu divpusējā sadarbība plašākā kontekstā, kā arī sadarbība starp Latvijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas Ārlietu ministriju.
Šis gads ir bijis ļoti nozīmīgs abu valstu attiecību vēsturē – aprīlī Ķīnas tautas Republiku valstsvizītē apmeklēja Latvijas Valsts prezidente, maijā Latvija kļuva par ES dalībvalsti, oktobra sākumā jau kā ES dalībvalsts Latvija kļuva par Eiropas Savienības un Āzijas dialoga (ASEM) pilntiesīgu dalībnieci.
Konsultāciju laikā tika apliecināta nepieciešamība intensificēt abu valstu attiecības visplašākajā nozīmē. Valsts prezidentes vizītes laikā tika parakstīti vairāki līgumi, kas rada līgumtiesisko bāzi ekonomiskās sadarbības veicināšanai. Svarīgs nosacījums šīs sadarbības stiprināšanai, izvērtēšanai un attīstībai ir sadarbība starpvaldību ekonomiskās komisijas ietvaros, kuras nākamā tikšanās paredzēta novembrī.
Latvijas puse atzinīgi novērtēja Latvijas un Ķīnas sākto dialogu cilvēktiesību jautājumos un izteica atzinību par jau veiktajām reformām šajā jomā. Konsultāciju laikā pārrunāta arī sadarbība starp konsulārajiem departamentiem. Abas puses atbalstīja ideju par konsulāru konsultāciju nepieciešamību, lai pārrunātu jautājumus un problēmas, kas saistītas ar ieceļošanu otras valsts teritorijā.
Ārlietu ministra vietniekam Dzjanam Jesuejam bija tikšanās arī ar Latvijas Ministru prezidentu Induli Emsi.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!