• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valstsvizīte Spānijas Karalistē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2004., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95436

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā mācīt Latvijas vēsturi?

Vēl šajā numurā

22.10.2004., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valstsvizīte Spānijas Karalistē

Pie sabiedrotajiem Eiropas Savienībā un NATO

No 18. līdz 21.oktobrim notika Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizīte Spānijas Karalistē

JANIS.PNG (63229 bytes)
“Latvijas Vēstneša” speciālkorespondentsJānis Ūdris ziņo no Spānijas

Vakar, 21.oktobrī, valstsvizītes beidzamajā dienā, mūsu Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, uzturoties Spānijas otrajā lielākajā pilsētā Granadā, ieradās Ganiveta institūtā.
Vēl priekšpusdienā Vaira Vīķe-Freiberga un Imants Freiberga kungs, kā arī personas, kas viņus pavadīja, apmeklēja leģendāro Alhambras cietoksni.
Pēc tam Valsts prezidente no Granadas izlidoja uz Latviju un vakar pēcpusdienā ieradās Rīgā.
Pēc vēsturiskā Alhambras cietokšņa apskates Vaira Vīķe-Freiberga tikās ar Latvijas žurnālistiem. Viņa kopumā ļoti atzinīgi novērtēja vizītes norisi. Valsts prezidente uzsvēra Latvijas un Spānijas sakaru intelektuālo raksturu un šo sakaru garīgumu. Šajos sakaros īpaša nozīmība piešķirama spāņu literāta, filozofa un diplomāta Anhela Ganiveta vārdam Latvijā.

Latvijas un Spānijas attiecības

Sadarbība kultūrā, izglītībā un zinātnē

Ir spēkā Līgums par sadarbību kultūrā un izglītībā. 2003.gada 20. un 21.novembrī Madridē notika pirmā Latvijas un Spānijas jauktās komisijas sēde par sadarbību izglītībā un kultūrā, kuras ietvaros tika parakstīta Izpildprogramma par sadarbību izglītībā un kultūrā 2003. – 2006.gadam. Latvija ir pirmā no jaunajām ES dalībvalstīm, kas parakstījusi šādu programmu. Izpildprogramma paredz arī pieredzes un informācijas apmaiņu izglītības jomā, abpusēju stipendiju piešķiršanu, spāņu un latviešu valodas apguvi. Tāpat plānots paplašināt sadarbību starp abu valstu arhīviem un bibliotēkām, veicināt pieredzes apmaiņu kultūras mantojuma saglabāšanā.

Izglītība

Daļa Latvijas augstskolu ar Spānijas augstskolām ir noslēgušas divpusējus vai Eiropas Kopienas izglītības programmas Socrates/Erasmus ietvaros izstrādātus sadarbības līgumus, kas paredz studentu, pasniedzēju un zinātnieku apmaiņu. Piemēram, Latvijas Universitātei ir divpusējās sadarbības līgums ar Granadas universitāti; Latvijas Kultūras akadēmija īsteno studiju programmu “Starptautiskie kultūras sakari “Latvija – Spānija”” un sadarbojas ar Alkalas universitāti.
Sadarbība notiek arī Eiropas Kopienas izglītības programmas Socrates apakšprogrammas Comenius ietvaros. 

SPANIJA.PNG (119047 bytes)
Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Spānijas karalis Huans Karloss I un Spānijas princese Letīcija 18.oktobrī
Foto: EPA/A.F.I.

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!