• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gripa pagaidām klusē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2004., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95443

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kamerkoris "Ave sol" atgriežas, mājas zaudētas

Vēl šajā numurā

22.10.2004., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gripa pagaidām klusē

Pagaidām Latvijā gripas vīruss neizplatās un epidēmijas sākumu pāragri prognozēt. Sabiedrības veselības aģentūra (SVA) sākusi ikgadējo gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju (AAEI) monitoringu. Pieaug saslimstība ar AAEI un pneimonijām, bet gripa vēl neizplatās, liecina jaunākie dati.
Līdz šim nav reģistrēts neviens laboratoriski apstiprināts gripas gadījums. Arī citās Eiropas valstīs pagaidām gripas izplatība ir zema. Reģistrēti pa vienam laboratoriski apstiprinātam gadījumam Īrijā un Čehijā.
Gripas un AAEI monitoringu veic, lai laikus prognozētu gripas epidēmijas sākumu. Šogad pieaudzis tajā iesaistīto ārstniecības personu un iestāžu skaits. Informāciju SVA epidemiologiem sniedz 113 primārās veselības ārsti, kas vērtē veselības stāvokli vairāk nekā 200 tūkstošiem iedzīvotāju. Datus par slimnieku hospitalizāciju gripas un tās komplikāciju dēļ sniedz 24 Latvijas stacionāri. Savukārt datus par bērnu apmeklējumu īpatsvaru sniedz 55 bērnu pirmsskolas mācību iestādes un 61 skola.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!