• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ārlietu ministrijas projektu ierēdņu apmācībai un rokasgrāmatu par Eiropas Savienības lietu koordināciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2004., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95525

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas jūras reģiona valstu nodokļu administrāciju vadītāju tikšanos

Vēl šajā numurā

26.10.2004., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ārlietu ministrijas projektu ierēdņu apmācībai un rokasgrāmatu par Eiropas Savienības lietu koordināciju

Ārlietu ministrija saņēmusi oficiālu apstiprinājumu no Ziemeļvalstu Ministru padomes (ZMP) sekretariāta par finansējuma 200 000 Dānijas kronu (18 000 latu) piešķiršanu projektam “Rokasgrāmata darbam ar ES lietu koordinācijas jautājumiem”. Projekts paredz līdz 2005. gada beigām trijos posmos īstenot pieredzes apmaiņu ar Ziemeļvalstīm (ES dalībvalstīm) jautājumos, kas attiecas uz ES lēmuma pieņemšanas un nacionālo interešu pārstāvēšanas praktiskiem aspektiem.
Minētās rokasgrāmatas izveides mērķis ir atvieglot to ministriju ierēdņu un valsts nozaru ekspertu praktisko ikdienas darbu, kuri nodarbojas ar ES lietu koordināciju. Rokasgrāmatā apkopotā informācija izklāstīs lēmumu pieņemšanas gaitu ES, paralēli norādot dalībvalsts iespējas iestrādāt ES lēmumos savas nacionālās intereses. Rokasgrāmata ilustrēs ES institūciju darbības principus, lēmumu pieņemšanas procedūras, dalībvalsts interešu paušanas mehānismus, to juridiskos un praktiskos aspektus atkarībā no ES politikas jomas.
Projektam ir trīs posmi. Pirmajā posmā Ārlietu un Tieslietu ministrijas darbinieki, kas tieši iesaistīti ES koordinācijas sistēmas izveidē Latvijā, apmeklēs Ziemeļvalstis. Projekta otrajā posmā ministriju darbinieki Ziemeļvalstīs iegūto pieredzi nodos tālāk, lasot lekcijas Valsts administrācijas skolā, kā arī sagatavojot rokasgrāmatu par ES lietu koordināciju. Projekta trešajā posmā paredzēti nozaru ministriju ierēdņu pieredzes apmaiņas braucieni uz Ziemeļvalstu attiecīgo nozaru ministrijām, lai iegūtu pieredzi par praktiskiem ES lietu koordinācijas jautājumiem atbilstošajās nozarēs.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!