• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Medību saimniecības attīstības fonda līdzekļu racionālu sadali. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2004., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95555

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieņemot atvadu vizītē Horvātijas Republikas vēstnieku

Vēl šajā numurā

27.10.2004., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Medību saimniecības attīstības fonda līdzekļu racionālu sadali

Medību saimniecības fonda padome saskaņā ar fonda padomē akceptēto metodiku pagājušajā nedēļā izvērtēja iesniegtos projekta pieteikumus un pieņēma lēmumu par 2004.gada fonda līdzekļu sadali. 117 tūkstošu latu finansējumu saņems 11 projekti medījamo dzīvnieku aizsardzībai, mednieku izglītošanai un mednieku interešu atbalstam starptautiskās organizācijās.

Saskaņā ar Medību likumu Medību saimniecības attīstības fonda līdzekļi izmantojami medījamo dzīvnieku monitoringam un populāciju papildu aizsardzības pasākumiem, medījamo dzīvnieku un to populāciju zinātniskai izpētei, mednieku izglītošanai un līdzdalībai starptautiskajās medību organizācijās.

Lai nodrošinātu medījamo dzīvnieku monitoringu un populācijas aizsardzību, atbalstīts Valsts meža dienesta iesniegtais projekts „Lielo plēsēju monitorings”. Realizējot projektu, tiks iegūta informācija, kas nepieciešama vilku un lūšu nomedīšanas lielākā pieļaujamā skaita noteikšanai. Savukārt Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava” izstrādātajā projektā “Lūšu un vilku ekoloģijas pētījumi Latvijā ar radio telemetrijas metodi” paredzēts pētīt lielo plēsēju ekoloģiju, tādējādi iegūstot plašākas zināšanas par šo dzīvnieku teritorijas izmantošanu, barošanos un izplatību.

Medību saimniecības attīstības fonds atbalstījis divus Latvijas Universitātes Bioloģijas institūta projektus: “Nomedīto ūdensputnu monitorings” un “Mākslīgās ligzdvietas meža pīlei”. Veicot ūdensputnu monitoringu, tiks iegūta un apkopota informācija par dažādu sugu ūdensputnu vietējo populāciju skaita izmaiņām, vairošanos un to koncentrāciju konkrētajā gadā. Šī informācija kalpos par pamatu ieteikumiem ūdensputnu dzīves apstākļu uzlabošanai konkrētās vietās Latvijā, kā arī operatīvai putnu medību reglamentēšanai. Savukārt otrajā projektā padziļināti tiks pētītas meža pīļu ligzdvietu izvietošanas īpatnības un to konstrukcijas uzlabojumi. Šie pētījumi palīdzēs uzlabot meža pīļu ligzdošanas apstākļus, kas savukārt nodrošinās šo putnu skaita pieaugumu. Par meža pīļu ligzdvietu uzlabošanu projektu iesniedzis arī mednieku un makšķernieku kolektīvs “Ļaudona”. Mednieki paredzējuši būtiski uzlabot ligzdošanas apstākļus pīlēm Ļaudonas pagastā.

Lai veicinātu mednieku izglītošanos, atbalstīts Latvijas Mednieku asociācijas iesniegtais projekts “Pārvietojamā mednieku materiāli tehniskās un praktiskās apmācības bāze”. Projekta ietvaros pirmoreiz Latvijā tiks izveidota jauna pārvietojama mācību bāze, kurā mednieki iegūs teorētiskas un praktiskas zināšanas ar modernām tehnoloģijām aprīkotos apstākļos. Jaunu stacionāru mednieku mācību bāzi “Mednieku skola” Liepājas rajonā paredzējis izveidot arī sporta klubu ”Mednieki”. Bāze papildinās mednieku mācību tīklu Latvijā un uzlabos mednieku mācību servisu.

Lai uzlabotu sabiedrības informētību par medību saimniecības stāvokli valstī, fonds atbalstījis Valsts meža dienesta ieceri izdot informatīvu bukletu “Medības Latvijā”. Bukletā būs informācija par likumdošanas prasībām medībās, medījamiem dzīvniekiem, medību veidiem un paņēmieniem, medījamo dzīvnieku sugām, kā arī citiem ar medību saimniecību saistītiem jautājumiem. Buklets būs pieejams Valsts meža dienestā, Latvijas Mednieku asociācijā, valsts akciju sabiedrībā “Latvijas valsts meži” un citās medību saimniecības, medījamo sugu aizsardzības un dabas aizsardzības institūcijās.

Turpmāk mednieki reizi trīs mēnešos saņems jaunu laikrakstu “Aktualitātes medību tradīciju un ētikas saglabāšanā, medību saimniecības attīstībā. Starptautiskās, Latvijai svarīgās aktualitātes”, ko ar Medību saimniecības fonda atbalstu izdos Latvijas Mednieku asociācija. Avīzē tiks atspoguļoti medību saimniecības aktuālākie jautājumi gan valsts, gan starptautiskā mērogā. Latvijas Mednieku asociācija ieguvusi atbalstu projektam “Medību trofeju vērtēšana”. Mednieki ieplānojuši vākt un apkopot datus par pēdējos gados Latvijā nomedīto dzīvnieku trofejām, kā arī aktīvāk un plašāk rīkot medību trofeju izstādes.

Finansiāli atbalstīta Latvijas mednieku interešu pārstāvēšana Eiropas Savienības (ES) un pasaules mednieku organizācijās, ko uzņēmusies Latvijas Mednieku asociācija projekta “Latvijas Republikas mednieku interešu pārstāvniecība F.A.C.E. (Eiropas Savienības medību un dabas aizsardzības asociāciju federācija) un C.I.C. (Starptautiska medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības komiteja) nevalstiskajās organizācijās” ietvaros.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!