• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pa strēlnieku pēdām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2004., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95568

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīko akciju pret vardarbību

Vēl šajā numurā

27.10.2004., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pa strēlnieku pēdām

Atjaunoto Pirmā pasaules kara nocietinājuma kompleksa fragmentu Ziemassvētku kaujas piemiņai atklās 29.oktobrī.

Šobrīd Rīgas rajona Babītes pagastā pie Antiņu kapiem Rīgas Meža aģentūra (RMA) atjaunojusi ierakumus piecdesmit metru garumā, izbūvēta zemnīca, izveidota vēstures taka ar informatīvajiem stendiem. Šajā apvidū laikā no 1916.gada 23.decembra līdz 1917.gada 17.janvārim risinājās sīvas cīņas starp vācu 8.armiju un cariskās Krievijas 12.armiju, kuras sastāvā bija latviešu brīvprātīgo strēlnieku pulki. Vēsturē šīs cīņas iegājušās kā Ziemassvētku un Janvāra kaujas.
Šī ir pirmā vēstures izziņas taka, ko apsaimniekojamos mežos ierīkojusi RMA. Līdz šim radītas tikai sporta un atpūtas takas. Jautāta, kā izlolota iecere atjaunot nocietinājumu fragmentu, RMA sabiedrisko attiecību speciāliste Elga Zēģele skaidro: “Tas ir mūsu ainavu arhitektes Ievas Kraukles nopelns. Speciāliste interesējas par Pirmo pasaules karu.” Lai izdotos vēsturiski precīzi rekonstruēt kompleksa fragmentu, ar padomu palīdzējis Kara muzeja speciālists Mārtiņš Mitenbergs.
Tas, kas līdz šim paveikts, ir tikai daļa no I.Kraukles projekta. “Finansiāli nav iespējams visu paveikt vienā gadā,” teic E.Zēģele, piebilstot, ka viena no turpmākajām iecerēm, piemēram, ir atsevišķas ēkas izbūve, kuras zālē būtu informācija par apkārtnē notikušajām kaujām.

Ilze Apine, “LV”

ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!