• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Horvātijas Republikas vēstnieka atvadu vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2004., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95574

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Libānas Republikas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Vēl šajā numurā

27.10.2004., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Horvātijas Republikas vēstnieka atvadu vizīti

Pie Saeimas priekšsēdētājas biedra

Otrdien, 26.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andris Ārgalis tikās ar Horvātijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Branko Karatanu (Branco Caratan), kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Saeimas priekšsēdētājas biedrs A.Ārgalis pauda prieku par Horvātijas vēstnieka vizīti mūsu parlamentā un atzinīgi novērtēja viņa veikumu abu valstu divpusējo attiecību padziļināšanā. Viņš apliecināja, ka Latvija kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts atbalstīs Horvātijas virzību uz integrāciju ES, kā arī izteica cerību, ka iespējami ātri Horvātija kļūs par pilntiesīgu dalībnieci Ziemeļatlantijas aliansē. “Horvātija ir stiprinošs spēks Balkānos,” atzīmēja A.Ārgalis. Viņš arī uzsvēra parlamentārās sadarbības nozīmi – lai padziļinātu attiecības ar vēstnieka valsti, Saeimā izveidota Latvijas un Horvātijas sadraudzības grupa. Horvātijas vēstnieks B.Karatans akcentēja, ka Latvija bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina Horvātijas neatkarību. Viņš atzina, ka starp abām valstīm izveidojušās draudzīgas attiecības, un pauda prieku par mūsu valsts sekmīgo integrāciju ES un NATO. Savukārt Horvātijas mērķis ceļā uz ES ir 2007.gadā kļūt par pilntiesīgu šīs organizācijas dalībvalsti, pastāstīja B.Karatans. Viņš arī raksturoja ekonomisko situāciju Horvātijā un izteica cerību, ka šajā jomā abu valstu kontakti kļūs ciešāki. Aktivizējama arī sadarbība tūrismā, atzīmēja Horvātijas vēstnieks.
Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājas biedrs A.Ārgalis pauda ieinteresētību arī turpmāk padziļināt attiecības starp abām valstīm un pasniedza Horvātijas vēstniekam B.Karatanam piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!