• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Libānas Republikas vēstnieka iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2004., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95575

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līdzjūtību bojāgājušā Igaunijas karavīra tuviniekiem

Vēl šajā numurā

27.10.2004., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Libānas Republikas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Pie Saeimas priekšsēdētājas biedra

Vakar, 26.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andris Ārgalis tikās ar Libānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Masūdu Malūfu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Tikšanās laikā runāts par divpusējās sadarbības attīstības iespējām.
Diplomātiskās attiecības ar Libānu Latvija nodibināja 1998.gada janvārī, un tas radījis pamatu savstarpējo attiecību padziļināšanai politikas, ekonomikas, kultūras un zinātnes, bet jo īpaši izglītības jomā, jo daudzi Libānas jaunieši augstāko izglītību iegūst mūsu valsts augstskolās.
Arī vēstnieks kā būtiskus akcentēja abu valstu kontaktus izglītībā, gan norādot, ka Libānas jauniešiem problēmas rada uzturēšanās atļauju iegūšanas kārtība. “Katru gadu Libānā atgriežas 10–15 jūsu augstskolu beiguši jaunieši, bet jauni uz Latviju mācīties vairs nedodas,” savu satraukumu pauda vēstnieks.
Runājot par ekonomisko kontaktu iespējām, puses bija vienisprātis, ka tagad Latvijas un Libānas sadarbība ir daļa no Eiropas Savienības un Libānas sadarbības – Latvija kļuvusi par ES dalībvalsti, savukārt Libāna 2002.gadā ar ES parakstīja asociācijas līgumu. Tādējādi tiek intensificēts abu valstu preču eksports un imports, jo nepastāv muitas radītās barjeras. Libānas vēstnieks bija pārliecināts, ka šis apstāklis, kā arī Latvijas neaizsalstošās ostas varētu šķist īpaši pievilcīgas abu valstu privātā sektora uzņēmējiem.
Pārrunātas arī tūrisma attīstības perspektīvas kā viens no abas valstis tuvinošiem sadarbības veidiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!