• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Sīrijas Arābu Republikas vēstnieka iepazīšanās vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2004., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95576

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par deputātu viedokļiem par Barrozu komandu

Vēl šajā numurā

27.10.2004., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Sīrijas Arābu Republikas vēstnieka iepazīšanās vizītēm

Pie Saeimas priekšsēdētājas biedra

Vakar, 26.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andris Ārgalis tikās ar Sīrijas Arābu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Muhamedu Alī Hamvī, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Saeimas priekšsēdētājas biedrs A.Ārgalis sveica Sīrijas vēstnieka Latvijā stāšanos pie jauno pienākumu pildīšanas un pauda cerību, ka abu valstu savstarpējās attiecības kļūs aizvien aktīvākas un dinamiskākas. Perspektīvas varētu būt ekonomikas un tirdzniecības nozares, kā arī kontakti kultūrā un izglītībā – jau tagad Latvijā studē vairāki jaunieši no Sīrijas.
Savukārt Sīrijas vēstnieks Latvijā pauda prieku par sirsnīgo uzņemšanu Saeimas namā un izteica apņēmību darīt visu iespējamo, lai attiecības starp Latviju un Sīriju paplašinātos, īpaši padziļinot ekonomiskos kontaktus. Alī Hamvī arī lūdza Latvijas atbalstu Sīrijas un ES asociācijas līguma slēgšanā.
Tikšanās noslēgumā puses bija vienisprātis, ka abas tautas maz zina viena par otru un šo plaisu varētu mazināt gan parlamentāriešu vizīšu apmaiņa, gan arī tūrisma sakaru intensificēšana starp abām valstīm.

Pie Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja

Vakar, 26.oktobrī, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Aleksandrs Kiršteins tikās ar Sīrijas Arābu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Muhamedu Alī Hamvī.
Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Kiršteins pauda prieku par iespēju tikties ar Sīrijas Arābu Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā M.Hamvī. Viņš pastāstīja par valdības lēmumu piešķirt finansējumu Latvijas vēstniecības atvēršanai Turcijā un plāniem atvērt vēstniecību arābu valstīs.
M.Hamvī pateicās par viesmīlīgo uzņemšanu un izteica cerību, ka Latvija atvērs vēstniecību arī Sīrijā. M.A.Hamvī sacīja, ka Sīrija ir ieinteresēta padziļināt sadarbību ar mūsu valsti. Viens no instrumentiem, kas to sekmētu, būtu Latvijas un Sīrijas parlamentāro vizīšu apmaiņa. “Tas palīdzētu izprast situāciju Austrumu reģionā,” uzsvēra vēstnieks. Viņš arī akcentēja, ka aktivizējami kontakti ekonomikas, kultūras un tirdzniecības jomā, kā arī apliecināja, ka Sīrija ir gatava palīdzēt Latvijai “atvērt durvis” eksportam uz Irāku.
Savukārt A.Kiršteins pastāstīja, ka Latvija aktīvi iesaistās Austrumu reģiona miera uzturēšanas procesos un aktīvi seko līdzi notikumiem tajā. Viņš arī informēja, ka Latvija ir nolēmusi sūtīt divus parlamentāriešus, kas piedalīsies Vidusjūras parlamentārās asamblejas darbā. Puses arī sprieda par situāciju Irākā. Vēstnieks pastāstīja par Sīrijas centieniem uzlabot attiecības ar Irāku. Viņš atzīmēja, ka Sīrija ir vienmēr vēlējusies mieru šajā reģionā, bet sadarbības veidošanai ir nepieciešama divu pušu iesaistīšanās.
M.A.Hamvī informēja, ka Sīrijas sarunas ar ES par asociācijas līgumu ir pabeigtas, un lūdza Latvijas atbalstu Sīrijas un ES asociācijas līguma slēgšanā. Sarunas noslēgumā puses bija vienisprātis, ka veiksmīgas un abpusēji izdevīgas sadarbības turpināšanai ir nepieciešama ciešāku kontaktu intensificēšana.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!