• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīko akciju pret vardarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2004., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95584

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 27. oktobrī

Vēl šajā numurā

27.10.2004., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīko akciju pret vardarbību

Latvijas Sarkanais Krusts sāk vairākus mēnešus ilgu akciju vardarbības novēršanai jauniešu vidū. Akcijas laikā jaunieši aicināti piedalīties mākslas konkursā, diskusiju forumos, apmācībās un snovborda pasākumos.

Vardarbības negatīvā ietekme un jauniešu tiesības gadījumos, kad viņi tiek tai pakļauti, – šīs būs daudzveidīgo pasākumu centrālās tēmas. Kā pirmo akcijas pasākumu Latvijas Sarkanais Krusts izsludina mākslas konkursu, kurā aicināti piedalīties interešu pulciņi, mākslas skolas un citas ar mākslu saistītas iestādes un jaunieši. Viņiem īsfilmās, klipos, fotogrāfijās un citos mākslas darbos jāatspoguļo tēma “Vardarbība”. Darbi konkursam jāiesniedz līdz 3.decembrim Latvijas Sarkanajā Krustā, Rīgā, Skolas ielā 1. Konkursa noslēgumā tiks veidota ceļojošā izstāde ar konkursa darbiem, bet triju labāko darbu autori saņems vērtīgas balvas.
“Biežāk nekā pārējie aptaujātie vardarbības faktu atzīst jaunieši 15 – 24 gadu vecumā. Bīstami ir tas, ka aptuveni puse no visiem cietušajiem palīdzību nav meklējuši,” stāsta projekta vadītāja Iveta Balode. Latvijas Sarkanais Krusts iecerējis ar šo projektu iedrošināt jauniešus, kas cieš no vardarbības, uzdrīkstēties par to runāt un lūgt palīdzību.
Kā informē I.Balode, vairāku mēnešu garumā visā Latvijā jauniešiem tiks organizētas izglītojošas nodarbības “vienaudzis – vienaudzim”, šim nolūkam izdos arī īpašu rokasgrāmatu. Tiks izveidots interneta forums, kas, pēc akcijas rīkotāju domām, būs lieliska iespēja konfidenciāli sniegt atbalstu no vardarbības cietušajiem jauniešiem. Novembrī sadarbībā ar jauniešu organizāciju “Avantis” vardarbības tēmai būs veltīts diskusiju klubs. Savukārt februārī sadarbībā ar Latvijas Snovborda asociāciju tiks rīkotas sacensības sniegadēļa braucējiem ar saukli “Nemeklē kašķi, labāk pasnovo!”.
Akcija tiek rīkota ES PHARE grantu programmas ietvaros ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!