• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nākamās Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu, uzrunājot EP deputātus 2004.gada 27.oktobra plenārsēdē:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2004., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95673

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par apstiprināto finansiālo atbalstu bēgļiem Āzijas un Latīņamerikas valstīs

Vēl šajā numurā

28.10.2004., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nākamās Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu, uzrunājot EP deputātus 2004.gada 27.oktobra plenārsēdē:

Prezidenta kungs, godātie locekļi!
Esmu lūdzis vārdu šajā jautājumā, jo domāju, ka ir svarīgi, lai es dalītos ar jums savā analīzē par pašreizējo situāciju.
Es ļoti uzmanīgi klausījos vakardienas debates. Man ir plaši kontakti ar grupu vadītājiem, esmu runājis arī ar Eiropas Padomes prezidentu. Esmu nonācis pie secinājuma, ka, ja balsojums notiks šodien, tā rezultāts nebūs pozitīvs ne Eiropas institūcijām, ne Eiropas projektiem. Šajā situācijā esmu nolēmis šodien neiesniegt jaunās Komisijas sarakstu jūsu apstiprināšanai. Man vajadzīgs vairāk laika, lai izskatītu šo jautājumu un konsultētos ar Eiropas Padomi, lai mēs varētu nodrošināt stingru atbalstu jaunajai Komisijai. Man ir vajadzīgs vairāk laika, lai izdarītu pareizi.
Šīs pēdējās dienas ir parādījušas, ka Eiropas Savienība ir spēcīga politiska vienība un tās Parlamentam, ko tautas balsošanā ievēlējušas visas mūsu dalībvalstis, ir būtiska loma Eiropas vadīšanā. Jūlijā tiku pagodināts, saņemot jūsu atbalstu man kā nozīmētajam prezidentam. Toreiz es apņēmos kopā ar jums aktīvi strādāt Eiropas interesēs; šodien es atjaunoju šo apņemšanos.
Es domāju, ka mēs varam vienoties par mūsu, prezidenta kungs, kopīgajām saistībām pastiprināt Eiropas integrācijas demokrātisko dabu, un ceru, ka dažās tuvākajās nedēļās mēs spēsim nonākt pie rezultāta, kas turpmāk ļaus mums Eiropas Savienībā darboties Eiropas Savienības garā. Es varu vienmēr jums piedāvāt lojālu sadarbību Eiropas labā.

“LV” (Sandra Apele) neoficiāls tulkojums no angļu valodas

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!