• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Deserti Latvijai atnes uzvaru pār konditorejas lielvalstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2004., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95685

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kas pārņems pašvaldību slimokasu funkcijas

Vēl šajā numurā

28.10.2004., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Deserti Latvijai atnes uzvaru pār konditorejas lielvalstīm

Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolas audzēknis Edgars Ozoliņš izcīnījis uzvaru un zelta medaļu Eiropas viesnīcu un restorānu skolu asociācijas (AEHT) rīkotajā Eiropas jauno konditoru konkursā Slovēnijā.

Kā skaidro Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļas speciālists Ilmārs Jargans, jauno ēdināšanas, viesmīlības un tūrisma speciālistu konkurss norisinājās jau 17. reizi, un šis bija pirmais gads, kad Latviju konkursā pārstāvēja pilna dalībnieku komanda. Tās dalībnieki bija Raitis Logins (restorānu serviss), Ivans Šmigarevs (ēdināšanas serviss) un Edgars Ozoliņš (konditoreja). Visi trīs puiši ir no Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolas. Kopumā konkursos dažādās specialitātēs piedalījās 267 dalībnieki no 36 valstīm.
Viesmīļu konkursa dalībnieks R.Logins startēja vienā komandā ar Vācijas pārstāvi, pavāru konkursā I.Šmigarevs sadarbojās ar dalībnieci no Itālijas. Abas komandas konkursos ieņēma 4. vietu. Savukārt E.Ozoliņam sadarbība ar Nīderlandes jauno konditoru atnesa uzvaru un zelta medaļu 32 dalībnieku konkurencē. Kā pēc konkursa izteicās Nīderlandes komandas pārstāvis: “Starp tādām konditorejas lielvalstīm kā Beļģija, Vācija, Nīderlande un Francija pilnīgi pārsteidzoši, bet pamatoti savu vietu ir ieņēmusi arī Latvija!” Dalībnieku uzdevums bija pusotras stundas laikā, kopīgi sadarbojoties, izgatavot 3 dažāda veida desertus, kuros katrā no tām bija jāizmanto 3 pamatsastāvdaļas: ābolus, medu un biezpienu. Pēc Edgara skolotājas un meistares Līgas Rugājas domām, tas nebija vienkāršs uzdevums, bet abi jaunieši ar to tikuši galā lieliski un milzīgais uztraukums nav ņēmis virsroku pār profesionalitāti un koncentrēšanās spējām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!