Deserti Latvijai atnes uzvaru pār konditorejas lielvalstīm
Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolas audzēknis Edgars Ozoliņš izcīnījis uzvaru un zelta medaļu Eiropas viesnīcu un restorānu skolu asociācijas (AEHT) rīkotajā Eiropas jauno konditoru konkursā Slovēnijā.
Kā skaidro Izglītības un zinātnes
ministrijas Komunikācijas nodaļas speciālists Ilmārs Jargans,
jauno ēdināšanas, viesmīlības un tūrisma speciālistu konkurss
norisinājās jau 17. reizi, un šis bija pirmais gads, kad Latviju
konkursā pārstāvēja pilna dalībnieku komanda. Tās dalībnieki bija
Raitis Logins (restorānu serviss), Ivans Šmigarevs (ēdināšanas
serviss) un Edgars Ozoliņš (konditoreja). Visi trīs puiši ir no
Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolas. Kopumā konkursos dažādās
specialitātēs piedalījās 267 dalībnieki no 36 valstīm.
Viesmīļu konkursa dalībnieks R.Logins startēja vienā komandā ar
Vācijas pārstāvi, pavāru konkursā I.Šmigarevs sadarbojās ar
dalībnieci no Itālijas. Abas komandas konkursos ieņēma 4. vietu.
Savukārt E.Ozoliņam sadarbība ar Nīderlandes jauno konditoru
atnesa uzvaru un zelta medaļu 32 dalībnieku konkurencē. Kā pēc
konkursa izteicās Nīderlandes komandas pārstāvis: “Starp tādām
konditorejas lielvalstīm kā Beļģija, Vācija, Nīderlande un
Francija pilnīgi pārsteidzoši, bet pamatoti savu vietu ir
ieņēmusi arī Latvija!” Dalībnieku uzdevums bija pusotras stundas
laikā, kopīgi sadarbojoties, izgatavot 3 dažāda veida desertus,
kuros katrā no tām bija jāizmanto 3 pamatsastāvdaļas: ābolus,
medu un biezpienu. Pēc Edgara skolotājas un meistares Līgas
Rugājas domām, tas nebija vienkāršs uzdevums, bet abi jaunieši ar
to tikuši galā lieliski un milzīgais uztraukums nav ņēmis
virsroku pār profesionalitāti un koncentrēšanās spējām.
“LV” informācija