• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kas pārņems pašvaldību slimokasu funkcijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2004., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95690

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu ceļš uz NATO

Vēl šajā numurā

28.10.2004., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kas pārņems pašvaldību slimokasu funkcijas

Ar 2005.gada 1.janvāri veselības aprūpes pakalpojumu apmaksu visas valsts iedzīvotājiem nodrošinās Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūra (VOAVA), pārņemot līdzšinējo pašvaldību slimokasu funkcijas. Minētās izmaiņas skar tikai līdzekļu administrēšanu un nekādi neietekmēs iedzīvotāju iespējas saņemt veselības aprūpes pakalpojumus.
26.oktobrī Ministru kabinets pieņēma grozījumus noteikumos par slimokasu izveidi un darbību, kas paredz, ka ar 2005.gada 1.janvāri aģentūra pārņem slimokasēm paredzētās funkcijas.
Jau darbojas trīs VOAVA teritoriālās nodaļas – Rīgas nodaļa, Kurzemes nodaļa, Latgales nodaļa. Aģentūras teritoriālās nodaļas plāno finansējuma plūsmu un slēdz līgumus par pakalpojuma nodrošināšanu ar ambulatorām ārstniecības iestādēm, ģimenes ārstiem, ārstiem speciālistiem un aptiekām.
Ir trīs pašvaldību slimokases – Daugavas slimokase, Ziemeļaustrumu slimokase un Viduslatvijas slimokase, kas nodrošina līgumslēgšanu un finanšu plānošanu ar ambulatorām ārstniecības iestādēm, ģimenes ārstiem, ārstiem speciālistiem un aptiekām konkrētajās teritorijās.
Aģentūra tuvākajā laikā sagatavos rīcības plānu teritoriālo nodaļu izveidei līdzšinējo slimokasu teritorijās, un uz sarunām tiks aicināti slimokasu direktori, lai kopīgi lemtu par turpmāko darbību.

Pēc VOAVA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!