• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zaļais zelts aiz atslēgas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2004., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zvejot drīkst. Bet ne mencas

Vēl šajā numurā

28.10.2004., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zaļais zelts aiz atslēgas

DABAAB.PNG (127851 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Kopš pavasara Latvijā ir jauni dabas liegumi un dabas parki, savukārt daļa jau esošo paplašināti. Tas mainījis meža platības ar saimnieciskās darbības aprobežojumiem. Proti, šogad līdz oktobrim valstī par 11 tūkstošiem hektāru palielinātas meža platības ar galvenās cirtes un kopšanas cirtes aizliegumu, liecina Valsts meža dienesta (VMD) dati. Kopumā šis aizliegums skar 60 tūkstošus hektāru meža jeb divus procentus no visiem mežiem. Jaunie aprobežojumi galvenokārt noteikti valsts mežos. Savukārt par nepilniem 23 tūkstošiem hektāru palielinātas platības, kurās aizliegta kailcirte. Kopumā kailcirte aizliegta 6,9 procentos no visiem mežiem.
Nedaudz samazinātas meža platības ar mežsaimniecības darbības un galvenās cirtes aizliegumu, jo pēc pārbaužu veikšanas vairākām teritorijām aprobežojumi atcelti. Latvijā ir 72 tūkstoši hektāru meža jeb 2,4 procenti no visas meža platības, kur aizliegta jebkāda mežsaimnieciska darbība.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!