• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Paaugstināsies "Latvijas propāna gāzes" maksimālie tarifi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2004., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95696

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Preses brīvība Latvijā novērtēta augstu

Vēl šajā numurā

28.10.2004., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Paaugstināsies “Latvijas propāna gāzes” maksimālie tarifi

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome vakar, 27.oktobrī, apstiprināja “Latvijas propāna gāzes” (LPG) iesniegto projektu, kas paredz augstākus sašķidrinātās gāzes maksimālos tarifus.

Regulatora apstiprinātais LPG sašķidrinātās gāzes tarifu kāpums svārstās no 17,6 līdz 6,9 procentiem – tas atkarīgs no gāzes piegādes veida un izmantošanas īpatnībām. Piemēram, lietotājiem, kuri gāzi saņem no pazemes un virszemes grupu iekārtām, maksimālais tarifs būs par 17,6 procentiem vairāk nekā šobrīd. Savukārt realizētājiem, kuri gāzi saņem gāzes uzpildes stacijās piecu litru, divu litru un litra balonos, tarifs būs par 6,9 procentiem vairāk nekā patlaban.
Latvijā gada laikā tiek realizēts 56 000 tonnu sašķidrinātās naftas gāzes, no kurām autogāze veido 30 000 tonnu, bet gāze sadzīves vajadzībām – 26 000 tonnu. LPG gadā realizē apmēram 16 500 tonnu sadzīves gāzes vai gandrīz divas trešdaļas no visas sašķidrinātās gāzes sadzīves vajadzībām. Daļa šīs gāzes tiek nodota citiem realizētājiem, bet daļa – uzreiz gala patērētājiem.
Pēc Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) novērtējuma, sašķidrinātā gāze sadzīves vajadzībām veido apmēram 0,6% no iedzīvotāju patēriņa groza. Tādējādi, apstiprinot jaunos maksimālos tarifus, tiešā ietekme uz inflāciju būs tikai 0,09 procentpunkti, aplēsis regulators.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!