• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2004.gada 28.oktobra sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2004., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95755

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Luksemburgā

Vēl šajā numurā

29.10.2004., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2004.gada 28.oktobra sanāksmē

Satiksmes ministrija
– pieteica likumprojektu “Grozījums “Likumā par ostām””.
Likumā par ostām noteikts, ka valsts politiku ostu attīstībā un visu ostu darbību koordinē Latvijas Ostu padome, kā arī minētajā likumā ir noteikts Latvijas Ostu padomes sastāvs.
Ostu darbība lielā mērā ir atkarīga no Latvijai būtiskiem starpvalstu attiecību jautājumiem, šo jautājumu risināšana ir tiešā ārlietu ministra kompetencē. Sagatavotais likumprojekts paredz ārlietu ministra iekļaušanu Latvijas Ostu padomes sastāvā.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Veselības, Vides ministrijā, Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē, Valsts kancelejā.

Veselības ministrija
– pieteica likumprojektu “Grozījums Sporta likumā”.
Likumprojekts ir izstrādāts, lai precizētu Veselības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas kā valsts pārvaldes iestādes īstenojamo funkciju – organizēt dopinga kontroli Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.
Šobrīd likumā noteikts, ka Veselības ministrija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju veic dopinga kontroli Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.
Veselības ministrija ir izstrādājusi un iesniegusi izskatīšanai noteikumu projektu “Dopinga kontroles noteikumi”, kas nosaka, ka dopinga kontroles pasākumus koordinē Sporta medicīnas valsts aģentūra un Veselības ministrijas Antidopinga komiteja.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Izglītības un zinātnes, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā, Valsts kancelejā.

Vides ministrija

– pieteica noteikumu projektu “Atkritumu apsaimniekošanas atļauju izsniegšanas, pagarināšanas, pārskatīšanas un anulēšanas kārtība”.
Noteikumu projektu ir paredzēts izdot saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likumu, projekts nosaka atkritumu apsaimniekošanas atļauju izsniegšanas, pagarināšanas, pārskatīšanas un anulēšanas kārtību, atkritumu apsaimniekošanas atļaujās izvirzāmās prasības, kā arī atkritumu savākšanas, pārvadāšanas, pārkraušanas, šķirošanas un uzglabāšanas atļauju veidlapu paraugus.
Atkritumu savākšanas, pārkraušanas, šķirošanas un uzglabāšanas atļauja nav jāsaņem personai, kurai nosacījumi šo atkritumu apsaimniekošanas darbību veikšanai ir noteikti A vai B kategorijas piesārņojošas darbības atļaujās.
Šobrīd atļauju izsniegšanas kārtību dažādām atkritumu apsaimniekošanas darbībām reglamentē Ministru kabineta 2001.gada 9.oktobra noteikumi Nr.432 “Atkritumu apsaimniekošanas atļauju izsniegšanas, pagarināšanas un anulēšanas kārtība”, kuri saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma pārejas noteikumiem zaudēs spēku 2005.gada 1.janvārī. Atkritumu pārstrādes un apglabāšanas atļaujas, kas izdotas saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likumu, ir spēkā līdz to derīguma termiņa beigām. Atkritumu pārstrādes un apglabāšanas atļaujas A vai B kategorijas piesārņojošām darbībām var pagarināt līdz termiņam, kurā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā jāsaņem atļauja A vai B kategorijas piesārņojošas darbības veikšanai.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Aizsardzības, Ārlietu, Ekonomikas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā, Satiksmes, Veselības, Zemkopības ministrijā, Latvijas Pašvaldību savienībā, Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē, Valsts kancelejā.

Zemkopības ministrija

– pieteica noteikumu projektu “Kārtība, kādā izsniedz dzīvnieku un dzīvnieku izcelsmes produktu veterināros (veselības) sertifikātus”.
Zemkopības ministrija ir sagatavojusi noteikumu projektu, kurā iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Padomes 1996.gada 17.decembra Direktīvas 96/93/EK par dzīvnieku un dzīvnieku produktu sertificēšanu.
Noteikumu projekts paredz noteikt kārtību, kādā nodrošina veterinārajā likumdošanā noteikto dzīvnieku un dzīvnieku izcelsmes produktu veterināro (veselības) sertifikātu izsniegšanu. Sertifikātu var apstiprināt Pārtikas un veterinārā dienesta pilnvarots oficiālais veterinārārsts vai cita dienesta pilnvarota persona.
Pārtikas un veterinārais dienests nodrošina, ka pilnvarotā persona pārzina: veterināro likumdošanu; kārtību, kādā aizpilda un izsniedz veterinārajā likumdošanā noteiktos sertifikātus; ja nepieciešams, to informācijas, pārbaužu un analīžu veidu un apjomu, kas jāveic pirms sertifikāta apstiprināšanas.
Pilnvarotā persona nedrīkst apstiprināt: informāciju, par kuras pareizību tā nav pārliecināta vai kuru tā nevar pārbaudīt; tukšas vai nepilnīgi aizpildītas sertifikāta veidlapas; sertifikātus dzīvniekiem vai produktiem, kuri nav pārbaudīti; sertifikātus dzīvniekiem vai dzīvnieku izcelsmes produktiem, kas nav bijuši pakļauti veterinārajai kontrolei.
Pilnvarotā persona var izsniegt sertifikātu, pamatojoties uz citu sertifikātu vai apliecību, kura izsniegta saskaņā ar veterināro likumdošanu un kuru apstiprinājusi dienesta pilnvarota persona vai kādas citas institūcijas apstiprināta amatpersona. Pilnvarotā persona var apstiprināt sertifikātā vai apliecībā norādīto informāciju, kuru saskaņā ar šiem noteikumiem sniegusi dienesta vai kādas citas institūcijas apstiprināta amatpersona, ja pilnvarotā persona, kas atbild par sertifikāta apstiprināšanu, var pārbaudīt datu precizitāti; kas iegūta, pamatojoties uz veterinārajā likumdošanā noteiktajām valsts uzraudzības programmām, oficiāli atzītām kvalitātes nodrošināšanas sistēmām vai epidemioloģiskās uzraudzības sistēmu.
Pārtikas un veterinārais dienests nodrošina vienotu sertifikātu izsniegšanu un to, ka dienesta pilnvarotās personas, kas atbild par sertifikātu izsniegšanu un apstiprināšanu, apzinās apstiprinātā sertifikāta satura nozīmīgumu. Sertifikātu aizpilda vismaz tajā valodā, ko saprot pilnvarotā persona, un vismaz vienā no galamērķa dalībvalsts oficiālajām valodām.
Pārtikas un veterinārais dienests nodrošina izsniegto sertifikātu izsekojamību (kuru sertifikātu, kura pilnvarotā persona ir izsniegusi) un izsniegto sertifikātu kopiju uzglabāšanu piecus gadus. Dienests nodrošina kontroles pasākumus, kas nepieļauj: viltotu sertifikātu izsniegšanu; viltotu sertifikātu izgatavošanu un to lietošanu veterinārajā likumdošanā paredzētajos gadījumos. Dienests par katru atklāto viltota sertifikāta izsniegšanu vai izsniegšanas mēģinājumu ziņo tiesībsargājošajām iestādēm.
Pārtikas un veterinārā dienests var turpmāk atteikties izsniegt sertifikātu personai, kura sodīta par krāpšanos, dokumentu, zīmoga un spiedoga viltošanu un viltota dokumenta, zīmoga un spiedoga realizēšanu vai izmantošanu.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ekonomikas ministrijā;
– pieteica noteikumu projektu “Kārtība, kādā tiek piešķirts, administrēts un uzraudzīts valsts un Eiropas Savienības atbalsts biškopības nozares attīstībai”.
Noteikumu projekts ir izstrādāts, lai noteiktu kārtību, kādā tiks piešķirts, administrēts un uzraudzīts valsts un ES atbalsts biškopības nozares attīstībai saskaņā ar Latvijas biškopības nozares attīstības nacionālo programmu 2005. – 2007.gadam. Finansējums tiks piešķirts, lai nodrošinātu programmas mērķi biškopības produkcijas kvalitātes un ražošanas apstākļu uzlabošanā, kā arī varrozes invāzijas samazināšanā Latvijas dravās.
Projekts paredz, ka Lauku atbalsta dienests piešķir, administrē un uzrauga šajos noteikumos minēto atbalstu. Atbalsts tiek piešķirts katru gadu no 1.septembra līdz nākamā gada 31.augustam, sākot ar 2004.gada 1.septembri.
Lai saņemtu atbalstu: pretendentam jābūt biškopju profesionālajai organizācijai, kas reģistrēta biedrību un nodibinājumu reģistrā, kurai ir struktūrvienības vismaz divās trešdaļās no Latvijas rajoniem; pretendents līdz 15.jūlijam (2004.gadā – līdz 15.novembrim) atbalsta saņemšanai iesniedz Lauku atbalsta dienestā iesniegumu atbalstam un izdevuma tāmi saskaņā ar Komisijas lēmuma 2004-VIII-23 1.pielikumu. Ja kopējā pieteikumos norādītā atbalsta summa pārsniedz Komisijas lēmuma 2004-VIII-23 2.pantā noteikto summu, Lauku atbalsta dienests proporcionāli samazina atbalsta summu visiem pretendentiem.
Lauku atbalsta dienests sešu nedēļu laikā izvērtē iesniegumu atbalstam (2004.gadā – līdz 1.decembrim) un slēdz līgumu ar atbalsta saņēmēju, kurā paredz avansa maksājumu 30% apmērā no kopējās summas.
Lai saņemtu atbalstu pa daļām, atbalsta saņēmējs iesniedz Lauku atbalsta dienestā iesniegumu kopā ar darījumu un samaksu apliecinošiem dokumentiem par veiktajiem izdevumiem, kuri radušies iepriekšējo trīs mēnešu laikā. Iesniegumu iesniedz līdz decembra, marta un jūnija 10.datumam.
Katru gadu līdz 10.septembrim atbalsta saņēmējs iesniedz Lauku atbalsta dienestā gala maksājuma iesniegumu kopā ar pavaddokumentiem (piemēram, faktūrēķinu, preču pavadzīmi – rēķinu, preču piegādes pavadzīmi u.c.) un atskaiti par darbības gadu.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Veselības, Vides ministrijā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, Valsts kontrolē, Valsts kancelejā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!