• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Komercreģistrā ierakstīta tikai puse privātuzņēmumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2004., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95835

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lietuvu interesē Latvijas pieredze

Vēl šajā numurā

02.11.2004., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Komercreģistrā ierakstīta tikai puse privātuzņēmumu

Vakar bija pēdējā diena, kad pieteikumus pārreģistrācijai varēja iesniegt valsts un pašvaldību uzņēmumi. Rīt informēsim, cik uzņēmumu nepieciešamos dokumentus iesnieguši, cik ne. Savukārt privātajiem uzņēmumiem komercreģistrā jāierakstās līdz šā gada beigām. Šoreiz lasītājiem “Latvijas Vēstnesis” piedāvājam iepazīties ar statistiku – cik daudzi komercreģistrā jau pārreģistrējušies, cik daudziem tas vēl priekšā.
Uzņēmumi, kuriem jāpārreģistrējas, bet kuri to nebūs izdarījuši līdz gada beigām, tiks likvidēti. Likvidējamo juridisko personu saraksts tiks publicēts laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”. Trīs mēnešu laikā no publikācijas dienas varēs paziņot Uzņēmumu reģistram (UR) par prasījumiem pret sarakstā iekļautajiem uzņēmumiem. Ja par konkrētu uzņēmumu UR šādi prasījumi netiks saņemti, sabiedrība tiks izslēgta no reģistra bez jebkādām likvidācijas procedūrām un uzņēmums beigs eksistēt kā juridiska persona. Savukārt sabiedrības, par kurām UR saņems kreditoru prasījumus, uzreiz no reģistra netiks izslēgtas. Tiks atzīmēts, ka šīs sabiedrības saimniecisko darbību ir izbeigušas. Šie uzņēmumi vēl kādu laiku atradīsies reģistrā kā juridiskas personas, bet tiem nebūs tiesību nodarboties ar komercdarbību. Tālākais process atkarīgs no konkrētā gadījuma. Ja sabiedrībai parādās maksātnespējas pazīmes, tiks sākts maksātnespējas process. Būs arī tādi uzņēmumi, kas gribēs veikt likvidāciju utt.

“LV” informācija

LATVIJA.PNG (47608 bytes)
Komercreģistrā pārreģistrēto/nepārreģistrēto uzņēmumu skaits Latvijas rajonos
SIA “Lursoft” dati uz 19.10.2004.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!