• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai veicinātu ekonomikas zinātnes izaugsmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2004., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95837

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mācību kurss par gaļas tirdzniecību ES

Vēl šajā numurā

02.11.2004., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai veicinātu ekonomikas zinātnes izaugsmi

Pagājušās nedēļas nogalē ar svinīgu balvu pasniegšanu noslēdzās Latvijas Ekonomikas attīstības fonda (LEAF) konkurss. Jau ceturto gadu tika godināti studenti – labāko darbu ekonomikā autori.

LEAF ikgadējā pasākuma mērķis ir veicināt profesionālu un analītisku darbu tapšanu ekonomikā. Konkursā var piedalīties Latvijas augstskolu ekonomikas fakultāšu bakalaura un maģistra programmu absolventi. Šogad žūrija vērtēja Latvijas Universitātes (LU), Rēzeknes Augstskolas, Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Banku augstskolas studentu darbus.
Apbalvošanas pasākumu ievadīja akadēmiķa Elmāra Grēna lekcija, kurā viņš klausītājus iepazīstināja ar ģenētikas pamatproblēmām un iespējamām nākotnes perspektīvām. Pēc tam tika pasniegtas balvas divās nominācijās. Vispirms tika apbalvoti aktuālākie un konstruktīvākie akadēmiskie darbi ekonomikas nozarē. Kā atzina komisijas pārstāvji, vērtējot iesniegtos darbus, uzmanība fokusēta uz pētījumiem, kas analizē pašreizējās Latvijas tautsaimniecības situāciju un piedāvā savdabīgus un novatoriskus būtisku problēmu risinājumus. No 27 iesniegtajiem bakalaura un maģistra darbiem pirmā vieta tika piešķirta Sabīnai Rauhmanei no Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes (EVF) Matemātiskās ekonomikas katedras par maģistra darbu “Latvijas uzņēmumu dzīvotspējas ekonometriskā analīze”. Darbā statistiski apkopota mūsu valsts uzņēmumu rašanās un likvidācijas dinamika laikā no 1996. līdz 2002.gadam un piedāvāti risinājumi šajā sfērā akūtajām problēmām. Otro vietu dalīja trīs LU EVF studenti – Sergejs Mazurs, Ilona Ozoliņa un Jegors Jerohomovičs. Atzinības saņēmēji īsi iepazīstināja ar savu darbu galvenajām tēzēm un uzsvēra izvēlēto tēmu nozīmi. Noslēdzot pirmās nominācijas balvām izvirzīto laureātu apbalvošanu, atzinība tika izteikta arī speciālistiem, kuri vadījuši darbu izstrādi.
Šogad otrā nominācijā LEAF atzīmēja spilgtākās un provocējošākās ekonomiskās idejas, kas izskanējušas plašsaziņas līdzekļos. Izvērtējot izraudzītos darbus, komisija secināja, ka daudzām šķietami absurdām idejām un ierosinājumiem ir pragmatisks kodols un racionāls veidols. Ideju autoru vārdi, ievērojot viņu izteikto vēlmi, gan netika minēti.
Pasākuma noslēgumā LEAF prezidente profesore Inese Vaidere pasludināja jauna konkursa atklāšanu un aicināja piedāvāt vērtēšanai idejām, atziņām un ierosmēm bagātus darbus.

Jānis Nicmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!