• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tirdzniecība un kultūras pasākumi stacijā turpināsies. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2004., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95838

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Visvairāk iecienītas ir 20 latu banknotes

Vēl šajā numurā

02.11.2004., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tirdzniecība un kultūras pasākumi stacijā turpināsies

Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā izvietotais tirdzniecības centrs nesen svinēja gada jubileju. Tā saimnieki – SIA “Linstow”–ar pirmā darbības posma rezultātiem ir apmierināti.

STACIJA.PNG (124901 bytes)
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

“Linstow” pārstāvis Frūde Grenvolls norādīja, ka sākotnēji uzņēmumā bijusi jūtama zināma skepse par investīcijām stacijas ēkā. Tomēr par labu projekta realizācijai izšķirties ļāvusi citu Eiropas valstu pieredze, veidojot apjomīgus tirdzniecības centrus sabiedriskā transporta mezglos. Kopš 1998.gada “Linstow” projektā ieguldījis 35 miljonus ASV dolāru, pārbūvējot stacijas ēku un pielāgojot to tirdzniecības vajadzībām. Aizvadītais gads rāda, ka izvēle bijusi pareiza – šajā laikā “Origo” apmeklējuši apmēram 50 miljoni cilvēku, kas uzskatāms par ļoti labu rādītāju. Savukārt centra apgrozījums gada laikā sasniedzis vairāk nekā 31 miljonu latu.
Taču, kā uzsver tirdzniecības centra direktors Aleksandrs Ņemirovskis, “Origo” attīstībai jāturpinās. Iespējams, ka centrā pārstāvēto tirgotāju pulkam pievienosies vēl vairāki spēcīgi un pazīstami zīmoli. Turpmākā gada laikā apmēram 1 miljons ASV dolāru tiks investēts stacijas infrastruktūras uzlabošanā – paredzēts veikt tuneļu remontu, kā arī sakopt un modernizēt Gogoļa ielas pusē pie stacijas esošo laukumu. Tirdzniecības centra direktors uzsvēra uzņēmuma vēlmi dot ieguldījumu pilsētvides sakārtošanā, paužot prieku par jau paveikto. A.Ņemirovskis ar gandarījumu atcerējās stacijas telpās un laukumā rīkotos kultūras pasākumus – lielu popularitāti guvušo aerofotogrāfiju izstādi, baleta demonstrējumus un folkfestivālu. “Origo” direktors norādīja, ka šādiem pasākumiem ir kultūrizglītojoša loma – baleta izrādes daudziem rīdziniekiem un pilsētas viesiem apmeklēt liedz laika vai līdzekļu trūkums, bet stacijā iespēja baudīt mākslu dota ikvienam garāmgājējam. A.Ņemirovskis solīja, ka folkfestivāls tiks rīkots arī nākamgad un tajā atkal piedalīsies gan tuvu, gan tālu zemju un tautu mūziķi.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!